5 eserden 4’ü patent aldı;

5 eserden 4’ü patent aldı

Kastamonu’nun tek Bilim ve Sanat Merkezi olan Kastamonu BİLSEM, Kastamonu’daki okulların içinde ilk defa 5 ayrı eserle başvurduğu patent ve tasarım alanında 4 patent alma hakkını kazandı.Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen patent ve tasarım projesinden büyük başarı elde edildi....

Mesleki eğitim, BİLSEM'ler ve Fen Liselerinde fikrî mülkiyet hakları çalışmaları kapsamında “Patent, Faydalı Model, Tasarım Ve Marka” çalışmalarına ağırlık veren BİLSEM, bu yıl başvurusunu yaptığı 5 tasarım başvurusunun 4'üne tescil almaya hak kazandı.

“ÇALIŞMALAR MEYVELERİNİ VERDİ VE HEDEFİN ÜZERİNDE BİR BAŞARI ELDE EDİLDİ”

Konuyla ilgili BİLSEM’den yapılan açıklama şöyle; “Bu yıl içerisinde Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı desteğiyle 81 ilde 183 BİLSEM'de görev yapan öğretmenlere fikrî mülkiyet ve sınai haklar konusunda eğitimler düzenlenmişti.Bu çalışmalar meyvelerini verdi ve hedefin üzerinde bir başarı elde edildi. Başvurularımızın bir kısmının değerlendirilme aşaması da devam ediyor. Tasarım başvurusu yapma konusunda desteklerini esirgemeyen başta kurum Müdürümüz Atasever Yiğit olmak üzere, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Sezen Aksu liderliğindeki öğrencilerimizAhsen Minnet, Ecrin Okudan, Hilal Hale Öğütücü ve Zeynep Sude Kaya’yıtebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum