Arama
Arama Sonuçları
Bozayı ve 2 yavrusu kamerada!
Kastamonu'nun komşu ili Karabük’te bir doğasever tarafından anne bozayı ve iki yavrusu dronla görüntülendi.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
Düzce'de 1830 rakımda Türk bayrağı açarak Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü kutladılar
Doğaseverlerin Kardüz Yaylası'nda 50 metre uzunluğundaki bayrakla yaptığı kutlama havadan görüntülendi
Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu
2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu.
Dev Festivalde Kastamonu UMKE görev aldı
Kastamonu UMKE ekibi, 1 UMKE aracı, 1 ambulans ve 18 personelle Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen Pınarbaşı Kanyon ve Doğa Sporları Festivali'ne katılım sağladı.
Kastamonu'da gizli hazineler
2000 yılında Milli Park ilan edilen Küre Dağları pek az kişinin bildiği birçok doğal güzellik barındırıyor. Valla Kanyonu, Ilgarini Mağarası, Ilıca Şelalesi, Çatak Kanyonu, Aydos Kanyonu ve daha niceleri... Bu esiz güzelliklerden biri de Malyas Kanyonu. Tabii bu güzelliklerin her biri zorlu coğrafyanın gizli köşelerinde olduklarından bunlara ancak çevreyi iyi bilen rehberlerle ulaşılabiliyor.
Bisikletçiler, Kastamonu’yu gezdi
Kastamonu, Türkiye genelinde düzenlenen "Boostcamp" sportif turizm etkinliği çerçevesinde bisiklet sporuyla uğraşan yeni ziyaretçilerini ağırladı.
Bisikletçiler Kastamonu'ya aşık oldu
Türkiye’de bisiklet turizmin öncüsü olan "Boostcamp" etkinliğinin üçüncüsü Batı Karadeniz bölgesinde yapıldı.
Arap turistler geliyor
KUVEYTLİ TURİZMCİLER, KASTAMONU'NUN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
Kastamonu Ersizlerdere Kanyonu nerede? Ersizlerdere Kanyonu'na nasıl gidilir?
Ersizlerdere Kanyonu'na nasıl gidilir? Kastamonu Ersizlerdere Kanyonu nerede? soruların cevapları haberimizde
Eşsiz doğa seni çağırıyor
Baharın gelişini hissetmeye başladığımız bu günlerde havanın ısınması ile doğanın yanı sıra insanlara da can ve sıcaklık geliyor. Hem modumuzu yükseltmeye hem de kendimizde bazı değişikliklere yer vermeye hazır olduğumuz bu dönemde hayatımıza renk katmamız çok önemli. Çiçeklerin pembeliği, gökyüzünün maviliği, ağaçların ve çimenlerin yeşilliği, güneşin sarılığı ile eşsiz doğası ile cennetten bir köşeyi andıran Azdavay, doğaseverleri bekliyor.
Aç kalan tilkinin yardımına balıkçılar yetişti
Kastamonu’da aç kalan ve doğal yaşam alanından baraja inen tilkiyi balıkçılar besledi. O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.
‘Kar’ fırsatını kaçırmadılar
Araç ilçesinde etkili olan kar yağışını fırsat bilen doğaseverler yaylada kamp yaptı.
10 bin kişi ziyaret etti
Araç ilçesinde düzenlenen Araç Yayla Kış Festivali, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
800 METRE UZUNLUĞUNDAKİ SARPUNALINCA MAĞARALARI KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR
Devrekani ilçesinde, içerisinde insan kemikleri, yaşam kalıntıları ve sarkıtlar bulunan, 800 metre uzunluğundaki Sarpunalınca Mağaraları keşfedilmeyi bekliyor.
Atlı Turizm Merkezi Eylül’de hizmete açılıyor
Asırlık ahşap malzemelerle yapılan Azdavay Atlı Turizm Merkezi, doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi olmaya aday. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Atlı Turizm Merkezi’nin resmi açılışının Eylül ayında gerçekleşeceğini söyledi.
Kanyonlar vadisi festivale hazırlanıyor
Doğa güzellikleriyle ön plana çıkan Pınarbaşı ilçesinde 5’inci Kanyon ve Doğa Sporları Festivali, 11-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Dünyanın en derin kanyonları arasında gösterilen Valla Kanyonu'nun yanı sıra Horma Kanyonu'nun yer aldığı ve ‘Kanyonlar vadisi’ olarak adlandırılan ilçedeki festival kapsamında, kanyon geçişlerinin yanı sıra çok sayıda etkinlik yapılacak.
Karavan adına dev zirve
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından organize edilen Karavan Turizmi Zirvesi, KUZKA konferans salonunda gerçekleştirildi.
Ziyaretçiler hayran kalıyor
“Dünyanın en derin ikinci kanyonu” olarak gösterilen Valla Kanyonu, bir ucundan diğer ucuna 3 kilometre uzunluğundaki ahşap platformla geçilen Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi ve dünyanın en büyük dördüncü mağarası olarak gösterilen Ilgarini Mağarası’nın bulunduğu Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi, harika doğası ile her yıl artan sayıda turisti çekmeye devam ediyor.
Koru Kayası gezisine yoğun katılım
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Kaymakamlık tarafından Koru Kayası mevkiinde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Eski model araba ile yaptığına inanamayacaksınız
Kastamonu’da off-road tutkunu ve doğasever vatandaş, 1976 model 'Murat 124' otomobiliyle karlı yolları aşarak, yaklaşık 6 saatlik yolculuğun ardından 2 bin 600 rakımlı Ilgaz Dağının zirvesine tırmandı. Ilgaz Dağının eşsiz güzelliği karşısında 76 model Murat 124 ile adeta nostaljik bir görüntü oluştu.
Abana ve Pınarbaşı’da ‘glamping’ hazırlığı
Pınarbaşı ve Abana’da Lüks Doğa Tatili konseptinde inşa edilen Quiet Otelleri projesine doğa ile muhteşem uyum sağlayan gösterişli ve konforlu glamping çadırlar da eklendi. Aralık ayı itibari ile iş dünyasının genç ve başarılı ismi Şener Hacıoğlu’nun yöneteceği otel projeleri Cumhuriyet’in 100. yılına hazırlanırken Abana’daki tesiste yer alacak olan 30 glamping çadırın ilk 15’i kurularak 2022 yılı Mayıs’ında misafir ağırlamaya başlayacak.
A’dan Z’ye Kastamonu konuşuldu
Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı, Kastamonu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.
Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı başladı
Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı, Kastamonu Belediyesinin ev sahipliğinde başladı. ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Türkiye’nin en güzel dağlarının, akarsularının ve mimari eserlerinin Kastamonu’da bulunduğunu söyledi.
2022 Kastamonu’nun turizm yılı olacak
Kastamonu Tabiat Turizmi Sempozyumu Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde başladı.
Yurduntepe gün sayıyor
Açıldığı günden bu tarafa kısa süre içerisinde Batı Karadeniz Bölgesi'nin en gözde kayak pisti olmayı başaran Ilgaz 2 Yurduntepe Kayak Merkezi, yeni sezonun açılışı için gün sayıyor.
ÖTV oranı yüzde 45’e çekildi
Pandemi dönemiyle daha çok tercih edilmeye başlanan karavan turizmi için sevindirici bir gelişme yaşandı