Arama
Arama Sonuçları
3 saatlik ‘ayı kurtarma’ operasyonu  
Bir tarlaya kurulan domuz kapanına yakalanan ve kanlar içerisinde kalan ayı, ekiplerin 3 saat süren operasyonuyla kurtarılıp, tedavi edildikten sonra doğal hayata salındı.  
Turizmin kalbinde domuzlar geziyor!
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'da akıl almaz olay, görenleri hayrete düşürdü. Kastamonu'dan Bodrum'a tatile giden vatandaşların konakladıkları sitenin bahçesinde gezen büyük domuzlar, görenleri hayrete düşürdü. Uzun süredir bu civarda dolaştıkları da belirtilen domuzlar için vatandaşlar, hem sağlık hem de turizmi zedeleyebilecek olan bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.
Başıboş köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kamerada
Yaban hayvanları için bırakılan mamalar, başıboş köpeklerle ayıları karşı karşıya getirdi. Köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kameraya yansıdı.
Kastamonu'da domuz sürüsü şehre indi
Kastamonu İnebolu İlçesinde gece saat 02-03 sıralarında domuz sürüsü sokak aralarından geçti
Taşköprü'de domuz telaşı [VİDEO HABER]
Kastamonu Taşköprü İlçesinde domuz görüntülendi. Cep telefonu kamerasıyla görüntü alan vatandaş, domuzu uzaklaştırmak için farklı sesler çıkardı.
Domuz zannettiği yengesini ağır yaraladı
Bir kişi, domuz zannederek ateş ettiği yengesini ağır yaraladı.
Domuz sürüsü şehre inip kapılara dayandı! ‘Ben eve nasıl gireceğim’
Antalya’da şehir merkezine inen domuz sürüsü, site sakinlerine zor anlar yaşattı. Site bahçesinin kapısında duran ve zaman zaman içeri giren domuzlar sebebiyle vatandaşlar bir süre evlerine giremedi.
Kastamonu'nun başı dertte!..
Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu dikkat! Çiftçilerin başı yaban domuzları ve çakallarla başı dertte. Özellikle büyük sürüler halinde dolaşan domuzlar, her gece köy yerleşim yerlerine kadar gelerek ekili ürünlere zarar veriyor.
Kastamonu'da artık o hayvanı da avlamak yasak!
Merkez Av Komisyonu'nun 2023-2024 av sezonu için Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren listesinde, avlanmasına izin verilen 31 kuş ve 4 memeli türü de yer alıyor.
İşte Kastamonu’nun görkemli doğa hazinesi: Ilgaz Dağları Milli Parkı
Kuzey Anadolu'nun muhteşem güzelliklerinden biri olan Ilgaz Dağları Milli Parkı, hem doğa severlerin hem de macera arayanların vazgeçilmez bir adresi. Bu yazımızda, bu eşsiz parkın iç yüzünü keşfedeceğiz. Peki Ilgaz Dağları Milli Parkı nerede, nasıl gidilir? Ilgaz Dağları Milli Parkında neler yapılır?
Kastamonu’yu ve birçok ili doğrudan etkiliyor
Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene ısırığı vakalarına ilişkin dünyadan korkunç bir uyarı geldi. Ülkemizde en çok Çorum, Sivas, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve İstanbul'da rastlanan kenelere yönelik vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Belirtilene göre, kene ısırıkları insan vücudunda "kırmızı et alerjisi" veya "kene ısırığı et alerjisi" olarak bilinen bir sendroma neden oluyor. Kene ısırığına maruz kaldıktan sonra et tüketmek alerjiyi tetikleyebiliyor.
Yiyecek arayan domuz bahçe kapısını böyle kırdı
Yaban domuzu yiyecek aramak için bir evin bahçe kapısını kırarak içeriye girdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Marburg virüsü endişe yaratıyor
İshal, diş eti kanaması, karın ağrısı... Son olarak 16 kişinin ölümüne neden olan Marburg virüsü endişe yaratmaya devam ediyor.
Kastamonu'da yaban domuzu istilası tarımsal üretimi tehdit ediyor
Karadeniz Bölgesi'nde son yıllarda ayı ve domuz popülasyonunun olağanüstü artışı, özellikle Batı Karadeniz'deki çiftçiler için büyük bir korku kaynağı oluşturdu. Hasatlarını talan eden yaban domuzlarına karşı çiftçiler adeta savaş ilan etti.
Tosya köylerinde ‘domuz’ sıkıntısı
Vatandaşlar domuzların sürekli olarak ürünlerine zarar verdiğini söyledi.
İHH “UrumçiKatliamı”nı unutmadı
Kastamonu İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği’nce 5 Temmuz 2009 yılında Çin yönetimi tarafından yapılan provokatif eylemler sonucunda yaşanan UrumçiKatliamı’nın 14’üncü yıl dönümü nedeniyle Nasrullah Meydanı’nda basın açıklaması düzenlendi.
"Sonuna kadar mücadele edeceğiz"
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kastamonu İl Temsilciliği, kamu emekçisini insani koşullarda yaşatmaya yetecek ücret zammın belli olduğunu, verilen tüm sözlerin, o sözlerin verildiği zamanki koşulların bugün daha da kötülediği hesap edilerek, daha da iyileştirilerek yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.
Her şeyi bırakıp Kastamonu'ya yerleştiler: Milyonlarca kişi takip ediyor
Sosyal medyada ürettiği içeriklerle isminden söz ettiren Fulden-Aykan Hurma çifti, Cide'de yaşadıkları hayatı milyonlarca kişiye sunuyor.
‘28 Mayıs’ta gerçeğin iktidarını kuracağız’
28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferansa Salonu’nda Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
Baltacı: Kastamonu’yu seven sandığa gelsin
CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için Kastamonuluları sandığa davet etti ve Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istedi.
‘Halil Uluay, Metin Çelik vatansever; biz vatan hainiyiz öyle mi?’
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 28 Mayıs öncesi açıklamalarına devam ediyor. Erbilgin; “Vicdanınıza sesleniyorum; yalan ve iftira düzenine inat biz yurtseveriz, biz vatanperveriz” dedi.
‘Varolsun vatan…’
CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine yönelik sosyal medyadan açıklama yaptı.
Kılıçdaroğlu’ndan Milliyetçi sözler!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, seçimin 2. tura kalması sonrası "Türkiye için karar ver" notuyla bir video paylaştı.
Kılıçdaroğlu: 'Mesajı aldım'
KEMAL KILIÇDAROĞLU 28 MAYIS SEÇİMLERİ İÇİN AÇIKLAMA YAPTI