Kastamonu'da yaban domuzu istilası tarımsal üretimi tehdit ediyor;

Kastamonu'da yaban domuzu istilası tarımsal üretimi tehdit ediyor

Karadeniz Bölgesi'nde son yıllarda ayı ve domuz popülasyonunun olağanüstü artışı, özellikle Batı Karadeniz'deki çiftçiler için büyük bir korku kaynağı oluşturdu. Hasatlarını talan eden yaban domuzlarına karşı çiftçiler adeta savaş ilan etti....

Kastamonu’nun hemen hemen tüm ilçelerinde yaşanan yaban domuzu istilası, tarımsal üretimi ciddi anlamda tehdit ediyor. En son Tosya ilçesine bağlı Gökçeöz köyünde ekili tarlalar ve bahçelerin domuzlar tarafından sürekli olarak tahrip edildiği görüntüleri haberlerdeki yerini alırken ulusal basında da yankı uyandırdı.

Köylülerin tarlalarına, bağlarına ve bahçelerine zarar veren domuzlar, vatandaşlar tarafından da cep telefonu kameraları tarafından görüntülendi. Domuz istilası ile başa çıkmak isteyen köylüler ise ürünlerini istilacı yaban hayvanlarından korumak için çözüm bulmaya çalışıyor.

Özellikle büyük sürüler halinde dolaşan domuzlar, her gece köy yerleşim yerlerine kadar gelerek ekili ürünlere zarar veriyor.

Ne yapacaklarını şaşıran köylüler, her türlü tedbiri almalarına rağmen yaban domuzlarının istilasından kurtulamadıklarını ifade etti. Üreticiler, ekili ve dikili alanlara büyük zarar veren yaban hayvanlarına karşı yetkililerin etkili tedbirler almasını istedi.

Yaban hayvanlarına karşı alınacak tedbirler, bölgedeki tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından da büyük önem taşıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum