Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da Şöföre Bıçak ve Kazma Saldırısı
Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde taksi şoförlüğü yapan ve aynı zamanda kafe işleten bir kişi, çalışanıyla çıkan kavgada önce karnından bıçaklandı, ardından başına kazma ile vuruldu. Ağır yaralanan taksi şoförü hastaneye kaldırıldı.
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Fenerbahçe kararını verdi!.. Ligden çekilecek mi?
Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi." gündemiyle toplandı.
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Kastamonululardan ‘Zonguldak Günü’ desteği…
Zonguldak’ta faaliyet gösteren Kastamonu Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı Bahattin Şenol, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın yılın 67. Günü Zonguldak Günü olması tavsiyesini desteklediklerini açıkladı.  
Kastamonu’da 302 personel alınacak!.. Başvurular başladı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde alımını yapacağı 27 bin sözleşmeli personelin 302’sinin ilimize atanacağını kaydetti.
Cumhuriyetin dev çınarı THK, 99’uncu kuruluş yılını kutluyor
Ülkemizde havacılığın gelişmesinde büyük bir öneme sahip olan Türk Hava Kurumu (THK), 99’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor.
Uyuşturucu batağındaki Kastamonulu kız şimdi tanınmaz halde!
Arkadaş ısrarıyla uyuşturucu bataklığına bulaşan Kastamonulu genç kız, aldığı yardımlarla tekrar hayata döndü…
Kastamonu’da Tüm Türkiye’ye Örnek Davranış!
Kastamonu’da, sürücüler, yayalar ve esnaflar tüm Türkiye’ye örnek bir davranış sergiledi
Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi
İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın geçici süreyle açılarak insani yardımların bölgeye girmeye başladığı bildirildi.
Vali Dallı: "Orada bir problem var belli"
İnebolu Terminal Köprüsü, Vali Meftun Dallı başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu (İKK) toplantısında bir kez daha gündeme geldi.
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
"Türk ordusu, bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir"
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa geçildi. Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu; "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Türk ordusu, bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır" dedi.
"Bu bizim ortak sorumluluğumuz!"
Çatalzeytin ilçesinde Gaziler Günü kutlandı. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen Çelenk Sunma töreni; İlçe Kaymakamı Enis Akdağoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Demir, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşti. Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir açıklamasında; "Vatanseverlikleri ile övündüğümüz, cesaretlerini örnek aldığımız gazilerimize saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşullarını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.
Cemaat, abdest alsın diye uzaktan su getiriyordu... İsmi çeşmeye verildi
Bozkurt Sakızcılar köyünde 49 yıl önce, cemaatin abdest alabilmesi için kendi imkanlarıyla camiye su taşıyan ve burada su deposu oluşturulmasında öncülük eden Cami İmam Hatibi Şakir Pehlivan'a köy halkı vefa gösterdi. Bozulan su deposu yeniden faaliyete geçirilerek İmam Pehlivan'ın adı çeşmeye verildi. Pehlivan duygulandığını ifade ederek; " İlk görev yerim burasıydı burada iyi dostluklarımız oldu, tüm köy halkımızdan Allah razı olsun" dedi.
Diş Beyazlatma ile Parlak Bir Gülümseme İçin Pratik Bilgiler
Herkes beyaz, parlak dişlere sahip olmak ister çünkü sağlıklı ve beyaz dişler güzellik, özgüven ve genel sağlık açısından önemlidir.
Erdoğan duyurdu: Yüzde 25 zam geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında ilave artışa gidileceğini duyurdu
"Eğitim politikalarında ipin ucu kaçtı!"
İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Faruk Ataşalar, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitimde yaşanan sorunları dile getiren İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Faruk Ataşalar; "Eğitim politikalarında da ipin ucunun kaçırıldığına, toplumsal değerlerimizin özümsenmesiyle ilgili hassasiyetlerin eğitimde de terk edildiğine üzülerek tanık oluyoruz. Yeni kuşaklar, Atatürkçü, laik, çağdaş ve bilimin ışığında yetiştirilmesi hedefinden hızla uzaklaşmakta olduğumuzun, bir garip ideolojik hedefler doğrultusunda şekillendirilmek istendiğinin farkındayız" dedi. Ataşalar, İktidara öğrencilere sözü verilen ücretsiz yemek konusunu hatırlattı.
"Altın kural: Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma!"
Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası Kastamonu’da da coşkuyla kutlandı. Kutlama programında öğrencilere seslenen Vali Meftun Dallı: " Sevgili gençler dünyanın neresine giderseniz gidiniz bütün inançlarda, bütün kültür sistemlerinde evrensel bir kural var. Buna İngilizcede "golden rule" diyorlar. Türkçesi altın kural. Nedir o altın kural? Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma. Bu tek başına her insanın hayatını doğru şekilde yaşamasına yetecek bir kural."dedi.
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
Kastamonu AKED, 2 projeyle geliyor
AKED'in (Akademi Kültür Eğitim Derneği), bu yıl da biri yetişkin eğitimi alanında diğeri ise spor alanında iki Erasmus projesi kabul edildi.