Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’nun kadın girişimcilerinden Çorum çıkarması
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen "Başarılı Girişimci Kadınlardan İlham Veren Girişimcilik Söyleşisi" Çorum’da yapıldı.
Üniversitede Köfte Ekmek etkinliği!
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından Turizm Haftası dolayısıyla sokak lezzetleri etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere köfte ekmek ikramı yapıldı.
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Kastamonu İl Sağlık Müdürü belli oldu!
Kastamonu'da uzun bir süredir beklenen İl Sağlık Müdürü ataması nihayet gerçekleşti.
Meclis ve Akademi 'Çivisiz Cami' için bir arada
Toplantıya katılım sağlayan Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii ile ilgili yaptığı konuşmasında, meclis üyelerinin örnek camileri inceleyerek Çivisiz Cami'nin daha fazla tanıtımı için öneri edinmelerini istedi.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi Beştepe'de
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan heyetle birlikte Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılım sağladı.
Kastamonu'nun 2 ilçesinde ilk kez tespit edilecek
Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bu alanda hazırlanan projelerine bir yenisi daha ekledi. Desteklenen proje ile Kastamonu ili özelinde farklı iklim bölgelerinde yer alan atmosferik polen ve sporların incelenmesi, alerji hastaların yaşam kalitesine etkilerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma ile İnebolu ve Tosya ilçelerinin atmosferik polen ve sporları ilk kez tespit edilmiş olacak.
Tabiat Turizmi Çalıştayı start verdi: 3 gün sürecek...
Kastamonu Üniversitesi’nde “Batı Karadeniz Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı” devam ediyor.
TÜİK açıkladı! İşte Türkiye’nin en çok para kazandıran mesleği
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'nin en yüksek gelir sağlayan meslek grupları arasında yer alan Uçak Mühendisliği alanları, büyük bir talep görüyor.
Uluslararası Gastronomi Turizmi için hazırlıklar başladı
28-30 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları için Kongre Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.
Suriyelilerle ilgili haberlerin izleyiciye etkisi araştırıldı: 'Kutuplaşma yok'
Yaşar Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Melek’in TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı çerçevesinde desteklenen, “Suriyeli sığınmacılara ilişkin haberler, ağ gündem belirleme, yönelim ihtiyacı ve kamuoyu: Türkiye’den bulgular” adlı projesinin sonuçları paylaşıldı.
THK ve Turizm Fakültesi, işbirliği protokolü imzalayacak
Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Şirin ve Şube Saymanı Sevil Ortaoruç Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, 2 kurum arasında işbirliği protokolü imzalanması konusunda mutabakata varıldı.
Nüzhet Gökdoğan kimdir? nereli?
Nüzhet Gökdoğan kimdir? Nüzhet Gökdoğan nereli? Nüzhet Gökdoğan neden doodle oldu? Nüzhet Gökdoğan nerede doğdu? tüm soruların cevabı haberimizde
Google Türkiye'nin ilk kadın gök bilimcisini anıyor
Google, önemli isimleri Doodle olarak sitenin ana sayfasına taşıyor. 14 Ağustos Pazartesi için de Türkiye'nin ilk kadın gök bilimcisi Nüzhet Gökdoğan seçildi.
Kastamonu Üniversitesi, deney hayvanı üretecek
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde fare, sıçan, kobay hayvanı üretimi için çalışma izni ve ruhsatı alındı.
Kastamonu Üniversitesi çıtaya yükseltiyor
Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü de eklendi, ‘akredite’ bölüm sayısı 4'e çıktı
KÜ'de Muhammed İhsan Oğuz adına toplanıldı
Üniversitemizde Muhammed İhsan Oğuz'un vefatının 32. yıldönümü için programı düzenlendi.
Müftü Bilgiç Kastamonu'dan ayrıldı
Çanakkale İl Müftülüğü'ne atanması dolayısıyla Kastamonu'daki görevi sona eren Müftü Mustafa Bilgiç, geniş katılımla Çanakkale iline uğurlandı.
İlim Yayma Cemiyeti’nden geleneksel aşure programı
İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Kastamonu Şubesi tarafından geleneksel aşure programının bu yıl 24.sü düzenlendi.
Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı hayatını kaybetti
İslam tarihine dair önemli çalışmalar kaleme alan ve 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.
Kastamonu’yu ve birçok ili doğrudan etkiliyor
Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene ısırığı vakalarına ilişkin dünyadan korkunç bir uyarı geldi. Ülkemizde en çok Çorum, Sivas, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve İstanbul'da rastlanan kenelere yönelik vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Belirtilene göre, kene ısırıkları insan vücudunda "kırmızı et alerjisi" veya "kene ısırığı et alerjisi" olarak bilinen bir sendroma neden oluyor. Kene ısırığına maruz kaldıktan sonra et tüketmek alerjiyi tetikleyebiliyor.
KEAH personeline iletişim eğitimi
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle iletişim konusunda Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeline eğitim verildi.
Vekilin gündeminde 'TIP' var
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler ile bir araya geldi. Milletvekili Ekmekci, Tıp Fakültesi yerleşkesinde incelemelerde bulunduğunu dile getirerek; "Hedefimiz hem tıp eğitimi hem de sağlık hizmetlerinde Kastamonu'yu örnek il yapmak" dedi.