
Kastamonu Üniversitesi, deney hayvanı üretecek
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde fare, sıçan, kobay hayvanı üretimi için çalışma izni ve ruhsatı alındı....
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi’nde bulunan
Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Ünitesi’nin faaliyet alanına göre
üretim, kullanım ve tedarik edilecek türler için (fare, sıçan, kobay) çalışma izni
ve ruhsatını aldı.
Toplamda 12 çalışma odası, 1 cerrahi ve anestezi odası, 1 sterilizasyon odası, 2 depo, 3 kafes yıkama ve kurutma odası ile personel dinlenme ve yönetim odalarını içeren 600 m2’lik alana sahip laboratuvar, araştırmacıların hizmetine sunuldu.
Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen törende KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen çalışma izni ve ruhsatını Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu’nun elinden aldı.
Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler, Deney Hayvanları Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. İrfan Çınar, Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Yener Yazgan, akademik ve idari personel katıldı.
Rektör Topal, törende bir konuşma yaparak, bu süreçte emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür ederek, alınan bu ruhsat ile gerek Kastamonu’da gerekse bölgede geliştirilecek ilaç, aşı ve diğer tıbbi çalışmalarda ihtiyaç duyulan hayvanların üretim ve tedarikine yönelik önemli bir adım attıklarını dile getirdi.
İl Tarım Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ise yaptığı konuşmada, Kastamonu ve Kastamonu Üniversitesi adına önemli bir gelişme olduğunu dile getirerek, yapılacak akademik çalışmalar ile şehre katma değer kazandıracaklarını ifade etti.
Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.