Kastamonu Üniversitesi Beştepe'de;

Kastamonu Üniversitesi Beştepe'de

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan heyetle birlikte Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılım sağladı....

Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Açılış törenine Kastamonu Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile birlikte Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Şener ve fakülte öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hakan Şevik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Orhan Kandemir, Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Önder Tor ile Dr. Öğr. Üyesi Emre Birinci ve öğrencilerimiz Ahmet Nazmi Bal ile Ece Çilli katıldı. Tören, YÖK tarafından hazırlanan mini konser ve tanıtım filminin gösterimiyle başladı.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, kürsüye çıkarak Yükseköğretim Kurulu'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özvar, konuşmasında üniversitelerin gerçekleştirdiği akademik çalışmaların hem nitelik hem de nicelik açısından önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, 2023-2024 akademik yılında da dünya çapında başarılarına devam etme hedefinde olduklarını ifade etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende konuşmasını gerçekleştirdi.

 ERDOĞAN; “ÜNİVERSİTELER YAŞAMIN TAM MERKEZİNDE “

Konuşmasının başında akademik alanda yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite sayısını 76’dan 208’e çıkartarak, isteyen her gencin evine en yakın yerde yükseköğrenime katılmasının yolunu açtığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylelikle bilginin, kültürün ve bilimin 81 ilin tamamına yayılmasının kolaylaştığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan programda üniversitelerin toplumun ve hayatın dışında değil; tam merkezinde yer aldığını söyleyerek; “Üniversiteler ne kadar dinamik ne kadar üretken, özgür, gelişmiş olursa toplum da bundan o derece olumlu etkilenir. Tersi bir durumda ise toplumun önce durağanlaşması ardından eğitim, kültür, sanat, bilim ve sanayide gerilemesi kaçınılmazdır” diyerek konuşmasını sürdürdü. 

"HER TÜRLÜ NİTELİKLİ ÇALIŞMADA SİZLERİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşmasını; “Yeni akademik yılın ülkemiz, özellikle öğrencilerimiz için hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Üniversitelerimiz ve akademisyenlerimizle gurur duyduğumuzu buradan bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bizde bilime, kültüre, eğitime yapacağımız her türlü nitelikli çalışmada sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz”  sözleri ile tamamladı.

Konuşmaların ardından YÖK tarafından verilen 'YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri' kapsamında ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversitelere ödüllerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum