Arama
Arama Sonuçları
12 kişinin öldüğü otobüs faciasında sebep ‘BioNTech’ mi?
12 kişinin yaşamını yitirdiği kazada hayatını kaybeden sürücünün oğlu, babasının 3 defa BioNTech aşısı olduğunu ve bu nedenle kalp krizi geçirdiğini düşündüklerini söyledi.
Bir dönem Kastamonu Üniversitesi'nde okuyordu l Şimdi Dünya'nın en etkili 100 insanı arasında...
Bir dönem Kastamonu Üniversitesi öğrencisiyken; şimdi Dünya'nın en etkili 100 kişi arasında...
Kansere karşı umut veren gelişme
Koronavirüs pandemisi döneminde geliştirdikleri mRNA aşısıyla tüm dünyada adından söz ettiren BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Özlem Türeci, yeni üretilen covid aşılarına benzer teknolojiyle kişiselleştirilmiş kanser aşısı hakkında; “5 yıl içerisinde kanser hastaları üzerinde uygulanabileceğini düşünüyoruz. Kişiselleştirilmiş aşılardan bahsettiğimizde kulağa biraz bilim kurgu gibi gelebiliyor ama bizim teknolojimiz bunu yapabilecek güçte” dedi.
Turkovac, KEAH'a da geldi
Covid 19'la mücadele kapsamında ülkemiz tarafından geliştirilen ve kullanıma sunulan Turkovac aşısı, yarın itibariyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de uygulanmaya başlanacak.
5. doz randevuları açıldı
2 doz Sinovac, 2 doz Biontech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden 3 ay geçmiş bireyler için hatırlatma dozu randevuları açıldı.
Aşı artık her yerde!
Ortaya çıktığı 2019 yılı sonlarından bu yana dünya genelinde 255 milyondan fazla insana bulaşan koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşılar, hızla uygulanmaya devam ederken, üçüncü doz için de kollar tekrardan sıvandı.
Dikkat çeken uyarı: Grip aşısı kalmadı
Türk Tabipler Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK) Başkanı Doktor Emrah Kırımlı, aşılamanın yavaşladığını söyledi. Çocukların aşılanmasının kolaylaştırılmasını da isteyen Kırımlı, dikkatleri pastırma yazının bitmesiyle birlikte beklenen grip salgınına çekti, “Grip aşısı kalmadı” dedi.
Biontech üçüncü dozu uygulanacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü doz Biontech aşısının gündemde olduğunu bildirmiş ve yakın zamanda karar verileceğini açıklamıştı.
Kastamonu’da vaka artışını aşılama da durduramadı
Aşılamada mavi kategoride yer alan Kastamonu’da vakaların önüne geçilemiyor
“Gribal enfeksiyonlarda ciddi artış var”
Kovid-19’a karşı toplumsal alanlarda maske takma zorunluluğu devam etmesine karşın aşılama ile yaşanan rehavet ve mevsim nedeniyle hareketliliğin kapalı alanlara kayması vakaların artması nedenleri arasında
Kolon kanseri aşısının Faz 2 denemelerine başladı
Alman biyoteknoloji firması BioNTech, deneysel kolon kanser aşısının (BNT122) Faz-2 denemelerine başladı.