Arama Sonuçları
Kar beklerken, yaz geldi!.. 'Pastırma yazı' kaç gün sürecek
İklim bilimci Okan Bozyurt yaptığı değerlendirmede tarih vererek 'pastırma yazı'na da işaret etti.
Kastamonu'da mantar toplayanlar dikkat!
Kastamonu'da yağışlı havaların ardından mantar sezonunun başlamasıyla birlikte, Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü mantar zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. Kastamonu ormanlarında yoğun mantar toplama faaliyetleri gözlemlenirken, İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, doğal ortamlardan toplanan mantarların ciddi zehirlenmelere yol açabileceği vurgulandı.
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü lenfomaya dikkat çekti
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, bugün Dünya Lenfoma Farkındalık Günü dolayısıyla bilgilendirme yaptı.
Kastamonu’nun psikoloğu büyük soruna ışık tuttu!
Son dönemlerde artan bağımlılık vakaları, toplumsal endişelere yol açıyor. Uzman Klinik Psikolog Bengü Samut Dravor, bağımlılığın kökenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili Açıksöz Gazestesi'ne konuştu. Dravor, aile faktörünün bağımlılığa zemin hazırlayan en temel unsur olduğunu belirtti.
Kastamonululara ‘kene’ uyarısı!..
"Bağ, bahçe, tarla, orman, piknik alanları gibi riskli alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetler giyilmeli, pantolon paçalarını çorap içine sokulmalıdır"
Karabük Üniversitesi’nde olaylar sonrası 8 kişi gözaltına alındı
Son günlerde Karabük Üniversitesi'nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu... Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı.
Karabacak; ‘Yüksel Aydın, tipik mizojini belirtisi gösteriyor!’
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, kendisine yönelik ‘boyundan büyük işlere kalkışma’ ifadeleri üzerine MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın’a eleştirilerde bulundu. Karabacak açıklamasında; “Psikolojide mizojini diye bir kavram vardır. Bu da kadın nefretidir. Kastamonu'da siyasete girdiği ilk günden beri Yüksel Aydın tipik bir mizojini belirtileri gösteriyor” dedi.
Kastamonu KYK’da ilginç iddia!
Kastamonu'da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait öğrenci yurdundaki, iddia gündemi sarsıyor.
“Geçici mutsuzluk depresyon ile karıştırılmamalı”
Depresyon ve geçici mutsuzluğun, insanların zihinsel sağlıklarını etkileyen iki farklı durum olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Arda Kazım Demirkan, “Ancak, aralarındaki farkı anlamak önemlidir çünkü biri geçici ve normal bir duygu durumu iken diğeri ciddi bir zihinsel sağlık sorununu ifade eder” dedi.
Artık Türkiye’de! İşte ‘Eris’ varyantının belirtileri
Koronavirüsün alt varyantlarından olan Eris varyantı, Türkiye'de ve dünyada sosyal medyada birçok kişinin gündemindeki merak ettiği konular arasında ilk sıralarda yer almaya başladı.
Çocuklarda okul reddine karşı alınması gereken önlemler
Okul, akademik becerilerin yanı sıra bilişsel, sosyal ve duygusal alanlardaki kazanımların elde edilebilmesinde önemli role sahiptir.
Evlenme korkusu nedir? Kimlerde görülür?
Aile, Çift ve Evlilik Danışmanı Anila Çelik konu hakkında bilgiler verdi.
Aile içi problemler, çocukta okula gitme isteğini olumsuz etkiliyor
Okul kaygısının çocuğun okula gitmeye dair aşırı endişe ve korku yaşadığı bir durum olduğunu belirten uzmanlar, okul kaygısı belirtilerinin farklı şekillerde görülebildiğini söylüyor.
Türkiye’de bir ilk görüldü! Bu hastalık içmeden sarhoş ediyor
Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
Fotofobi nedir? fotofobi nasıl geçer, tedavisi nedir?
Gün içinde ışıktan ve aydınlıktan rahatsız olan göz hassasiyeti bulunan vatandaşlar ışık hassasiyeti nasıl geçer diye araştırmaya başladı. Fotofobi olarak geçen bu rahatsızlık görüş konforunu etkiliyor. Peki, Fotofobi nedir, neden olur? Gözde ışık hassasiyeti nasıl geçer?
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Dudaktan sürekli neden uçuk çıkar? Uçuk stresten mi çıkar?
İnsanların sürekli olarak yaşadığı oldukça rahatsız edici olabilen uçuk, viral bir enfeksiyondur. Vatandaşlar tekrarlayan uçuk nasıl geçer, neden çıkar ve uçuk bulaşıcı mı gibi soruların cevaplarına yanıt arıyor. İşte dudaktaki uçukla ilgili tüm merak edilenler haberimizde
Kuduz nedir? belirtileri kaç günde çıkar? Kuduz tedavisi nedir?
Viral bir enfeksiyon hastalığı olan kuduz, hem insanda hem de hayvanda ciddi sağlık problemleri oluşturur. Gerekli önlem ve tedaviler gerçekleşmezse ölümle sonuçlanabilen kuduz hastalığı hakkında merak edilenler gündemde. Peki, kuduz hastalığı belirtileri nedir ve nasıl bulaşır?
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Mutluluk Nedir ve Nasıl Daha Mutlu Olabilirsiniz?
Mutluluk insanların bulmaya çalıştığı bir şeydir ancak mutluluğu tanımlayan şey kişiden kişiye değişebilir. Tipik olarak mutluluk, neşe, tatmin, memnuniyet ve tatmin duygularıyla karakterize edilen duygusal bir durumdur. Mutluluğun pek çok farklı tanımı olsa da çoğunlukla olumlu duyguları ve yaşam doyumunu içeren bir kavram olarak tanımlanır. Gerçekten mutlu musunuz? Nasıl daha mutlu olursunuz? İşte detaylar
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Eris varyantı Türkiye’de var mı? güncel durum açıklandı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi.
Sıcak havalarda gıda zehirlenmesine dikkat!
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, etkili olan yüksek hava sıcaklığının gıda zehirlenmesi riskini de arttırdığına dikkat çekerek, "Mikroorganizmaların gelişebildiği sıcaklık 10 derece ile 65 derece arası. Özellikle et ürünlerini dolapta dahi olsa iki günden fazla tutmamakta fayda var" dedi
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
Balık pulu hastalığı nedir, neden olur, Tedavisi var mı?
Balık pulu hastalığı (İktiyozis vulgaris), cildin sağlıklı yapısını etkileyen genetik bir durumdur. Bu hastalık, cildin kalınlaşması ve pulların oluşmasıyla kendini gösterir. Tedavi seçenekleri semptomların yönetimine odaklanırken, hastalıkla yaşamayı daha rahat hale getirebilir.
ERİS VİRÜSÜ nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü dünyanın gündeminde. İngiltere'de rastlanan bu varyantla ilgili olarak uzmanlar açıklamalarında; Sars-Cov-2'nin Omicron varyantından türediğini bildiriyor. Gelen haberlerle beraber "Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var?" soruları yanıt aramaya başladı. Öte yandan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkedeki COVID vakalarının sayısının arttığını duyurdu. Peki, Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var? İşte detaylar.
KEAH AMATEM, bağımlılıkla mücadelede işbaşında
KEAH Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zemzem Tuba Sönmez, Ayaktan Arındırma Merkezi’yle (AMATEM) ilgili bilgi verdi.