Arama
Arama Sonuçları
Balabanağa Çiftliği’nin sahibi hayatını kaybetti
Kastamonu'nun tanınan işletmelerinden Balabanağa Çiftliği sahibi Fazıl Oğuzbalaban, hayatını kaybetti.
‘Balaban’lar koruma altına alındı
Cide ve Abana ilçelerinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Balaban kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.
Daday'da kurt üzümü projesi tanıtıldı
Daday Balabanağa Çiftliği'nde Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Yağlı Güreşlerde VAR sistemi başlıyor
Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek "Muratpaşa Belediyesi Yağlı Güreşleri"nde Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi uygulanacak.
CHP’nin il il milletvekili adayları
CHP’nin il il milletvekili adayları belli oldu.
İYİ Parti yeni il yönetimi görev dağılımını yaptı
İYİ Parti Kastamonu İl Başkanlığının geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen olağan il kongresinde Osman Faruk Ataşalar başkanlığında göreve gelen yeni il yönetimi, görev dağılımını yaptı. Eski İl Başkanı Ahmet Katar’ın, önümüzdeki Mayıs ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olmasından dolayı il başkanlığına tekrar aday olmadığı kongrede büyük bir oy çoğunluğuyla il başkanlığına seçilen Ataşalar’ın yönetim kurulu, bir araya gelerek kendi arasında görev dağılımını yaptı.
Bölgedeki yaban hayvanlarının yaraları Sarıkum’da sarılıyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, yaralı, hasta ve doğada aç kalmış yaban hayvanlarının yaraları sarılıyor. 2022 yılında Sinop’ta 329 yaban hayvanı bakım ve rehabilitasyona alındığı açıklandı.
Daday Derneği’nde Çorbacı dönemi
Daday'da geçtiğimiz Aralık ayında açılan Kastamonu İli Daday İlçesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Daday Şubesinin birinci olağan genel kurulu yapıldı.
Sürücüler soluğu oto yıkamacıda aldı
Kastamonu’da, gece saatlerinde yağmurla birlikte toz yağdı. Sabah tozla kaplanan araçlarını gören vatandaşlar oto yıkamacıların yolunu tuttu.
Daday'da budama şenliği
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik katkıları; Kastamonu Slow Food, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sarıkonak Kadın Kooperatifi, üretici ve Çiftçilerin katılımıyla Daday İlçesi İnciğez Köyünde Meyve Ağaçlarında Budama, Aşılama, Meyve Bahçelerinde İlkbahar Bakımı ve Kültürel Önlemlerle ilgili eğitim düzenlendi.
SlowFood Birliği'nden 'Tohum takas şenliği'
SlowFood Kastamonu Birliği, Daday'da 'Budama, aşılama Eğitimi ile Tohum Takas Şenliği' gerçekleştirecek.
Kuşların bilinmeyenleri için halkalama çalışmaları yapılıyor
Kuşların göç güzergahı, beslenme, üreme, yaşlarının takibi ve göç esnasında sergiledikleri davranış şekilleri, halkalama çalışmalarıyla tespit ediliyor.
Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu yaralı halde bulundu
Mardin'de sulama kanalı kenarındaki çalılıklarda asılı kalan ve nesli tükenmek üzere olan Balaban kuşu, yaralı olarak bulundu. Kuş, tedavisinin ardından doğaya salınacak.
"Sokak sokak gezmeye devam edeceğiz"
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, il başkan yardımcıları ve il yönetim kurulu üyeleri Daday ilçesini ziyaret etti
Kışlıklar Pazara İndi
Kastamonu'da Kışlıklar Pazara İndi