SlowFood Birliği'nden  'Tohum takas şenliği';

SlowFood Birliği'nden 'Tohum takas şenliği'

SlowFood Kastamonu Birliği, Daday'da 'Budama, aşılama Eğitimi ile Tohum Takas Şenliği' gerçekleştirecek....

Bahar ayının gelmesiyle birlikte 23 Mart Çarşamba günü Daday'da bulunan Balabanağa Çiftliğ'nde gerçekleştirilecek etkinliğe, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden uzmanlar da iştirak edecek ve katılımcılara eğitim verecek. Eğitimlerin ardından, katılımcılar; etkinliğe getirdikleri tohumları birbiriyle takaslayacak ve çeşitlilik sağlanacak.

SlowFood Kastamonu Birliği Başkan Gülsen Kırbaş da konuyla ilgili olarak; ''Etkinliklerin ardından katılımcılara doğal ve yerele gıdalarla hazırlanan yemek ikramı yapılacak ve müzik dinletisi olacaktır. Yerel tarım ürünlerinin özgünlüğünün, saflığının güvence altına alınıp, bozulmadan gelecek nesillere aktarılması felsefesinden yola çıkılarak kurgulanan benzer etkinlikler yılboyu devam edecektir. Eğitim ve etkinlik katılmak isteyen herkese açıktır. Daday’a ulaşım için Kastamonu Belediyesi 2 adet midibüs tahsis etmiştir. Araçlar 23 Mart Çarşamba sabahı saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan kalkacaktır'' ifadelerine yer verdi.

 

 

2020 yılında SlowFood ağına katılan Kastamonu,  Gülsen Kırbaş'ın önderliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Birliklerinin amacıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Kırbaş, ''Son yıllarda Kastamonu’da giderek gelişmekte olan temiz ve doğal gıda bilinci, Kastamonu’nun binlerce yıllık zengin beslenme kültürünü yaşatma isteği, geçen yıl düzenlemiş olduğumuz Kastrofest ile çok güzel bir noktaya taşındı. Geniş bir kesimde Kastamonu’nun yerel tarım ürünlerinin ve mutfağının korunması, araştırılıp daha da zenginleştirilerek gelecek nesillere aktarılması bilinci güçlü bir şekilde yer etti. Bizler de uluslararası arenada çok saygın bir oluşum olan Dünya Slowfood Birliği’ne entegre olmak görevini üstelendik ve bunu gerçekleştirdik. Kuruluşumuzun tescilinin 9 Eylül gibi anlamlı bir tarihe denk gelmesi de ayrıca sevindirici. Kuruluş amacımızı İtalya’ya şu şekilde deklare ettik: 'Kastamonu’nun sahip olduğu zengin doğal ve tarımsal mirasın, bunlara bağlı olarak gelişmiş olan ve tarihi çok eskiye giden beslenme alışkanlıklarının, geleneklerin, ürünlerin, yerel tatların ve mutfak kültürünün korunması, yaşatılması, tanıtılması ve Kastamonu’nun sosyal ve ekonomik gelişimi yararına değerlendirilmesi; yerel tarım ürünlerinin temizliğinin, özgünlüğünün, güvence altına alınıp gelecek nesillere aktarılması, Kastamonu slowfood gönüllülerinin genel amacıdır'' dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum