Arama
Arama Sonuçları
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Hz. Pir Külliyesi'nde görkemli aşure ikramı
Hz. Pir Şeyh Şanan-ı Veli Külliyesi'nde, gönül sohbetleri ve ilahiler eşliğinde aşure ikramı yapıldı.
Azdavay'da 'Kur’ân-ı Kerime Geçme Programı'
Azdavay İlçe Müftülüğü Kız Kur'an Kursu etkinlikleri devam ediyor. Azdavay'da Kur'an Kurslarında Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Azdavay İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur'an-Kerim'e Geçme Programı'nda öğrencilere başarı ve Kur'an-ı Kerim'e Geçme Belgesi takdim edildi.
"Tarihi bir program hazırladık, bekliyoruz"
12 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'te Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı ile İnsan ve İrfan Vakfı işbirliğinde Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nde aşure programı gerçekleştirilecek. Programa İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Fatih Çıtlak katılacak. Yapılacak olan programın geniş bir organizasyon olacağını dile getiren Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, tüm Kastamonu'yu gerçekleştirilecek olan aşure etkinliğine davet ederek; "Tarihi bir program hazırladık" dedi.
Birliğin, beraberliğin ve paylaşmanın günü
Cide'de Muharrem ayı dolayısıyla Kumluca Mahallesi, Şenköy Çukurçal Menük ve Kazanlı köylerinde "Aşure Günü" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Karataş: " Aşure ayı; birliğin, beraberliğin, paylaşmanın, kardeşliğin ayıdır." dedi.
Hanönü'de aşure dağıtıldı
Hanönü Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında Cuma namazı sonrasında ilçe halkına aşure dağıtımı gerçekleştirildi.
Halı saha turnuvasında ‘aşure’ ikramı
Tosya ilçesinde hayırsever iş adamı, düzenlenen halı saha turnuvasına katılan sporculara sahada aşure ikram etti.
İlim Yayma Cemiyeti’nden geleneksel aşure programı
İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Kastamonu Şubesi tarafından geleneksel aşure programının bu yıl 24.sü düzenlendi.
Biden aşure gününü unutmadı
ABD Başkanı Joe Biden, Muharrem ayının 10. günü olan Aşure günü nedeniyle sosyal medya hesabından mesaj yayımladı.
İhsangazi’de ağızlar ‘aşure’ ile tatlandı
İhsangazi ilçesinde Cuma namazından çıkan cemaati Muharrem ayı sebebiyle aşure dağıtıldı.
Nasrullah'ta 'Aşure' yoğunluğu
AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Nasrullah Meydanı'nda Aşure Günü dolayısıyla aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Meydanda aşure dağıtımı esnasında yoğunluk yaşandı.
Taşköprü Belediyesi, 2 bin kişiye aşure ikram etti
Taşköprü Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 2 bin kişiye aşure ikram etti.
Aşure günü namazı nasıl kılınır? kaç rekattır?
Muharrem ayının 10. gününün gelmesi ile birlikte Aşure günü namazının kılınışı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Vatandaşlar arama motorlarında konuya dair sorgulama yapıyor. Peki, Aşure günü namazı nasıl kılınır, okunacak dualar nelerdir? İşte Diyanet'e göre 4 ve 100 rekat adım adım Aşure günü namazı kılınışı
Reis Gıda’dan ‘en güzel Aşure’ tarifi…
Aşure, yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan ve toplumumuzda paylaşma ve dayanışmanın sembolü haline gelmiş bir geleneğimiz.
Muharrem ayı başladı mı? oruç tutuluyor mu?
Muharrem ayının 10. günü ise Aşure Günü olarak biliniyor. Muharrem ayının 1. günü pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki Muharrem ayı başladı m? Muharrem ayında oruç tutuluyor mu? İşte tüm detaylar
Aşure Günü ne zaman 2023? Muharrem ayı başlangıç ve bitiş tarihi
Muharrem ayı, Hicri takvimin ilk ayı olarak bilinir. Bu ayda idrak edilen önemli zamanlardan biri de Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşure günüdür. Birçok önemli olayın bu zamanda meydana geldiği ifade edilir. 2023 Muharrem ayı ne zaman başlıyor, aşure günü hangi tarihte başlıyor?
MUHARREM AYI NE ZAMAN 2023? | Muharrem ayı ne zaman başlıyor, bitiyor? DİYANET
Aşure ayı olarak da bilinen ve Peygamber Efendimiz'in 'Allahîn ayı' diye nitelediği Muharrem ayı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı'nın ardından gelen Muharrem ayı hakkında arama motorlarında araştırılan 'Muharrem ayı ne zaman 2023? Muharrem ayı ne zaman başlıyor, bitiyor?' sorularının cevabını haberimizde derledik.
Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir?
Bir kan damarının genellikle damar sertliği ya da bir pıhtı dolayısıyla tıkanması damar tıkanıklığı olarak adlandırılır.
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
2,5 saatte binden fazla ürün satıldı
Cide ilçesinde kamu kurumları ve tüm ilçe halkının katılımıyla düzenlenen yardım panayırında 2,5 saatte binden fazla ürün satıldı. Elde edilen 50 bin liralık gelir ise deprem bölgesine gönderilmek üzere AFAD’ın yardım hesabına aktarıldı.
Domates ihracatında kısıtlama kaldırıldı
Tebliğin yürürlükten kaldırılması, Tarım ve Orman Bakanlığının domates ihracatının kısıtlanmasına ilişkin kararının da kaldırılması anlamına geliyor.
Cide’de 30 Ağustos Çoşkusu
Cide ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen fener alayına katılan binlerce kişi, ellerindeki Türk bayrakları ile yürüdü.
İşliyen’den Kastamonu Üniversitesine ziyaret
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesini ziyaret etti.
Cam teras'ta aşure ikramı
Azdavay Belediyesinden, cam terası ziyaret eden vatandaşlara aşure ikram edildi.
Kastamonulular Buluşuyor
Kastamonu Konfederasyonu’nun (KASKON) 10.kuruluş yıldönümünde bu yıl ilkini gerçekleştirdiği “Kastamonu Günleri” Yenikapı’da başladı. 11- 14 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek etkinliğin ilk günü Bozkurt ve çevresinde yaşanan sel felaketinin anma programı ile tamamlandı.
Vefat edenler dualarla anıldı
Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) İstanbul Yenikapı’da 4 gün sürecek olan Memleket Günleri Kastamonu programının ilk gününde 11 Ağustos sel felaketi sonucu Sene-i Devriyesinde hayatını kaybedenler için Mevlit programı düzenledi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak,vefat edenler dualarla anıldı.
Barutçuoğlu AVM’de geleneksel aşure etkinliği
Barutçuoğlu AVM yönetimince düzenlenen geleneksel aşure programında, bu yıl da çok sayıda vatandaşa aşure ikram edildi.
Tosya’da aşure ikramı
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Muharrem ayı münasebetiyle bin kişiye aşure ikram edildi.
Taşköprü’de aşure ikramı
Taşköprü Belediye Başkanlığı tarafından, vatandaşlara aşure ikramı gerçekleştirildi.
Barutçuoğlu AVM’de ‘Aşure Günü’ etkinliği
Barutçuoğlu AVM Yönetimi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla, geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl da, Barutçuoğlu Avm Zemin katında yapılacak. Yönetim tarafından yapılan açıklamada; “8 Ağustos Pazartesi Saat 14.30 itibari ile Barutçuoğlu Avm Zemin katında düzenlenecek etkinliğe tüm halkımız davetlidir” denildi.