Muharrem ayı başladı mı? oruç tutuluyor mu?;

Muharrem ayı başladı mı? oruç tutuluyor mu?

Muharrem ayının 10. günü ise Aşure Günü olarak biliniyor. Muharrem ayının 1. günü pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki Muharrem ayı başladı m? Muharrem ayında oruç tutuluyor mu? İşte tüm detaylar...

Muharrem ayının tarihi ve 1. günü ve aşure günü tarihi, pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Muharrem’in 10. günü ise Aşure yapılarak komşulara ve çevreye dağıtılıyor. Peki, Muharrem ayı 1. ve 10. günü ne zaman 2023? Muharrem ayı ne zaman başlıyor? ne zaman bitiyor? İşte Aşure günü tarihleri 2023

MUHARREM AYININ 1. GÜNÜ NE ZAMAN?

Muharrem ayı bugün itibariyle başladı. Diyanet’in yayınladığı takvime göre Muharrem ayının 1. günü 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü başlayacak. Muharrem ayı Hicri yılın ilk günü olarak bilinir. Muharrem ayının bitişi ise 16 Ağustos Çarşamba günüdür. İslam inancına göre, Hazreti Adem'den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı muharrem ayının onuncu günü olan "Aşure Günü" kabul ediliyor.

MUHARREM AYI 10. GÜNÜ NE ZAMAN?

İslam inancına göre, Hazreti Adem'den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı muharrem ayının onuncu günü olan "Aşure Günü" idrak edilecek. Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure Günü 28 Temmuz 2023 Cuma gününe denk geliyor.

MUHARREM AYI ORUÇ TUTULUYOR MU? NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Muharrem ayında oruç tutulmakta.

“Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir (Müslim, Sıyâm, 202; Ebû Dâvûd, Savm 55; Tirmizî, Savm, 40). Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir.

Resûlullah (s.a.s.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Ramazan’dan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır.” (Müslim, Sıyâm, 202-203; Ebû Dâvûd, Savm, 55; Tirmizî, Savm, 40)

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN 2023?

Hicrî takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür. Muharrem ayı 2023 yılında 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü başlayacak. Bugün aynı zamanda Hicri yılın ilk günüdür.

Muharrem ayının 10'uncu günü yani Aşure günü ise 28 Temmuz 2023 Cuma gününe denk geliyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum