Vefat edenler dualarla anıldı;

Vefat edenler dualarla anıldı

Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) İstanbul Yenikapı’da 4 gün sürecek olan Memleket Günleri Kastamonu programının ilk gününde 11 Ağustos sel felaketi sonucu Sene-i Devriyesinde hayatını kaybedenler için Mevlit programı düzenledi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak,vefat edenler dualarla anıldı....

ALVER; “YARADANIM BİR DAHA BİZLERE BÖYLE GÜNLERİ VE ANLARI YAŞATMASIN”


KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver program sonunda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Etkinliğimizin ilk gününde Kastamonu Bozkurt İlçesi başta olmak üzere diğer ilçelerimizde 11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketinin yıldönümünde Yenikapı Etkinlik alanında anma programı düzenledik. Ardından da aşure ayı olması münasebetiyle aşure dağıtımı gerçekleştirdik. Çok güzel bir Mevlit programı oldu. Hocalarımız gerçekten çok iyi ve güzel bir mevlit programını katılımcılarımıza ve izleyenlerimize sundular hepsine ayrı ayrı KAS-KON adına teşekkür ediyorum. 11 Ağustos 2021de ilimiz ilçelerinde yaşanman sel felaketinde hayatını kaybedenleri bir kez daha yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Tüm vefat edenlerin ölmüşlerimizin mekanları cennet , ruhları şad olsun. Yaradanım bir daha bizlere böyle günleri ve anları yaşatmasın. Bu vesile ile emeği ve katkısı geçenlere katılımcılarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

KUR’AN-I KERİM’İ EN İYİ OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Ufuk Acar sunumunda gerçekleştirilen KAS-KON’un 1. gün etkinliği akşamında Kuran-ı Kerimi en iyi okuma için yarışma düzenledi. Ardından da İstanbul’da görev yapan hocalar tarafından Mevlit programı ve dua gerçekleştirildi. Mevlit programı öncesinde de katılımcılara aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımında uzun kuyruk oluştu. Düzenlenen etkinlikte jüri başkanlığını Bağcılar Yıldıztepe Cezine Cami Müezzini Hüseyin Nalkıran, jüri üyeliklerini de Üsküdar Çamlıca Büyük Cami Baş İmamı Hatibi Yunus Balcıoğlu ve Şişli  Fulya Cami İmam Hatibi  Hasan Osmancıoğlu’nun yaptığı  en iyi Kur’an-ı Kerimi okuma yarışmasında 1. 272 puanla Yusuf Güntav, 2. 262 puanla Ömer Salih Kaşıtoğlu, 3. 255 puanla Ekrem Akarsu ve 4. de 252 puanla Yunus Emre Atak oldu. Birinciye plaket ve madalya ödülünü Küre Belediye Başkanı Salih Turan, ikinciye ödülünü Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, üçüncüye KAS-KON Başkanlar Kurulu Başkanı Ali Tekin ve dördüncüye de madalyasını Zeytinburnu AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Nihat Sezer takdim etti. 

Düzenlenen mevlit programında İstanbul’un tanınmış ve ünlü hocaları olan Üsküdar Çamlıca Büyük Cami Baş İmamı Hatibi Yunus Balcıoğlu,  Şişli  Fulya Cami İmam Hatibi  Hasan Osmancıoğlu, Esenler Menderes Cami İmam Hatibi Abdullah Civcioğlu, Bağcılar Yıldıztepe Cezine Cami Müezzini Hüseyin Nalkıran, Fatih Cami Baş Müezzini Nejdet Ergin, Fatih Ayasofya Cami Müezzini Şükrü Asıl Eren yer alarak Kura’ın Kerim tilaveti yaptı, ilahiler okudu ve dua yapıldı. Mevlidin ilk duasını Yunus Balcıoğlu ve son duasını da Khasan Osmancıoğlu yaptı. Mevlit programına katılan hocalara KAS-KON  Genel Başkanı Mehmet Alver , KAS-KON Genel Başkan Vekili Hüseyin Kubilay Salihvatandaş, Genel Başkan Yardımcısı Recep Çetinkaya, Genel Başkan Yardımcısı Çetin Duman, Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Kılıç tarafından plaket takdimi yapıldı. Düzenlenen program Küre Belediye Başkanı Salih Turan, Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver, KAS-KON Başkan Vekili Kubilay salihvatandaş ve KAS-KON Genel Başkan Yardımcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, KAS-KON Başkanlar Kurulu Başkanı Ali Tekin,  Zeytinburnu AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Nihat Sezer ve diğer davetliler katıldı. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum