Arama
Arama Sonuçları
İstanbul’dan ayrıldı: Kastamonu’da aday oldu!
Türkiye Tarımsal Bal Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda İstanbul Bal Üreticileri Birliği Başkanı Yalçın Sezer, AK Parti'den Kastamonu/Bozkurt ilçesi Belediye Başkan aday adayı oldu.
Aç ayılar onlarca kovana zarar verdi
Tosya ilçesinde ayılar, 27 arı kovanına zarar verdi. Tosya'da arıcılık yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Muzaffer Acar ile Kilkuyu köyü mevkisinde arıcılık yapan Saim Yılmaz'a ait arılığa giren ayılar, 27 kovana zarar verdi.
Bu ne rahatlık! Önce bir araya topladı, sonra afiyetle yedi
İnebolu ilçesinde şehir merkezine kadar inen ayı, bahçede girdiği arılıktaki kovanları etrafına toplayıp yattığı yerden balları keyifle yedi.
‘Kastamonu arıcılığı, her sezon aynı sorunları yaşıyor’
Ziraat Mühendisi Suat Musabeşeoğlu’ndan arıcılık sezonu açıklaması...
Çağır: ‘Bu topraklar bizim kaderimiz’
Küre Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Eko Turizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, kalker ocağı ve kırma eleme tesisine kesinlikle karşı olduklarını belirtti.
İnebolu Çevre Platformu taş ocağına karşı toplandı
İnebolu Çevre Platformu, İl Özel İdare’nin İnebolu Çiçekyazı ve Küre’nin Ersizler köyleri arasındaki kayalık tepede açmayı planladığı kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için bir araya geldi.
Yunanistan’daki yangın Türk köylerine sıçradı
Yunanistan'ın Dedeağaç kentindeki orman yangını üç gündür söndürülemiyor. Yangın, Türklerin yoğun olarak yaşadığı bazı köylere de sıçradı. 24 saat içinde 13 yerleşim yeri tahliye edildi.
KÜ ve TKDK işbirliğinde ‘proje hazırlama’ eğitimi
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile TKDK işbirliğiyle IPARD Programı Proje Hazırlama Eğitimi düzenlendi.
"Silah üreten bir işletme nasıl kendi haline bırakılmıyorsa, tarımsal üretim yapan işletmelerde kendi haline bırakılmaması gerekiyor"
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun ev sahipliğinde “Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Halil Uluay ile Serap Ekmekci, Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ile çok sayıda davetli ve sektör temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşma yapan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay: "Silah üreten bir işletme nasıl kendi haline bırakılmıyorsa, tarımsal üretim yapan işletmelerde kendi haline bırakılmaması gerekiyor"
Uzman Eller projesinde 22 kişiyle sözleşme
Kastamonu'da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Uzman Eller Projesine başvuru yaparak projeden faydalanmaya hak kazanmış olan 22 kişi ile sözleşme imzalandı.
"Haziran'da 338 yangın ihbarı aldık!"
TARSİM Yönetim Kurulu üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, buğday tarlalarında çıkan yangınlar konusunda uyarılarda bulunarak, "2023 yılında toplam 407 adet yangın ihbarı almışız.
Orman yangınlarının yüzde 90’ı…
Orman yangınlarının %90’ının nedeninin ise insan kaynaklı olduğuna vurgu yapılıyor.
'Orman yasakları' ard arda geliyor
İstanbul ve Bursa'nın ardından Edirne Valiliği de yangınların önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.
Kastamonu’da Arıcılar için dev hibe desteği
​Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2023 yılı bütçesi Değer Zincirinin Gelişmesine Yönelik Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Kümelenme Yatırım Ortaklığı (Bireysel Hibeler) kapsamında gerçekleştirilecek olan “Arıcılar İçin Yaşam Konteyneri Alımı" Hibe Sözleşmeleri İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle imzalandı.
60 kovandan 35'i sele kapıldı
Ağlı ilçesine bağlı Yeşilpınar köyünde arıcılıkla uğraşan Muharrem Köse isimli ireticinin 60 kovanından 35'i yaşanan sağanak yağış nedeniyle oluşan selde telef oldu.
Katil arı şimdi de Karadeniz’i tehdit ediyor!
Anavatanı Çin olan katil olarak bilinen gal arıları Yalova’nın ardından Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ortaya çıktı. Arıcılar yetkililerin bir an önce önlem almazsa verimde bu yıl yüzde 70’lik kayıp yaşanacak.
Kastamonu'dan bu iş yıllık 300 milyon lira kazandırıyor l Devlet destekliyor
Türkiye’nin önemli orman varlıklarına sahip illeri arasında yer alan Kastamonu ve Sinop’ta, hayata geçirilecek proje çerçevesinde yapılacak planlı müdahaleler ile kestane üretiminin artırılması hedefleniyor. Bölgede yaşayan vatandaşlara yılda toplam 1 milyar lira gelir sağlaması hedeflenen kestane ve kestane balı üretimi için bölgeye göçün de artması hedefleniyor.
Hedef, yılda 1 milyar lira gelir
Türkiye’nin önemli orman varlıklarına sahip illeri arasında yer alan Kastamonu ve Sinop’ta, hayata geçirilecek proje çerçevesinde yapılacak planlı müdahaleler ile kestane üretiminin artırılması hedefleniyor.
Arıcılara ‘şeker’ desteği
İnebolu ilçesinde arıcılık yapan 90 kişiye 27 ton besleme şekeri desteği yapıldı.
Arı üreticilerine 22 tonluk besleme şeker desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı desteği tarafından Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 70 arıcıya toplam 22 tonluk besleme şekeri desteği sağlandı.
Yüksek hava sıcaklığı arıcılığı ve bal üretimini olumsuz etkiliyor
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi arıcılığı ve bal üretimini olumsuz etkiliyor. Yüksek hava sıcaklıklarından dolayı arıların kış uykusu olarak da bilinen kış salkımına geçememesi sonucu kolonilerde ölümler meydana gelirken bal rekoltesinde de düşüş yaşanması bekleniyor.
48 yeni Köy Yaşam Merkezi daha geliyor
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kastamonu'daki Köy Yaşam Merkezleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Yapılan bilgilendirmede Kastamonu'da toplam 16 KKöy yaşam merkezinin bulunduğu belirtilerek, ek olarak yapımını planlanan 48 yeni yaşam merkezi için çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı.
Kastamonu’da haritada kendine yer buldu
Arıcılıkla ilgili veri ve istatistiki bilgilerin yanı sıra sektörün potansiyelini ortaya çıkaracak envanterleri tek çatı altında toplayan "Türkiye'nin Arıcılık Haritası" internet portalı, alanda faaliyet gösteren kişi ve kuruluşların yanı sıra vatandaşların kullanımına da sunuldu.
Kadıdağı HEM, 7’den 70’e eğitim veriyor
Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi (HEM), ilimizde her yaş grubuna yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Kadıdağı HEM’e bağlı Özel Yürekler ek binasında 27 yaş üstü özel eğitim öğrencilerine yönelik yiyecek içecek, el sanatları, beden eğitimi ve drama kursu alanlarında eğitim veriliyor. Ayrıca özel eğitim öğrencilerine eşlik eden velilere yönelik el sanatları eğitimleri sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, özel eğitim öğrencilerine yönelik kurslar 12 ay boyunca devam edecek şekilde düzenlendi.
“2023’te 80 ton bal üretebiliriz”
Tosya’da düzenlenen toplantıda konuşan Kastamonu Arıcılar Birliği Başkanı Cem Başar, Tosya’da doğru çalışma ile 2023 yılında 70-80 ton arasında bal üretimi yapılabileceğini söyledi. Başar açıklamasında; “İnanır ve bu işi daha profesyonel yaparsak doğru zamanda arılarımızın bakımları ile ilgilenirsek ve vatandaşlarımızı arıcılığa teşvik edersek yılda 70-80 ton bal üretimi gerçekleştirebiliriz” ifadelerine yer verdi.
‘Arıcılığı ve arı varlığımızı arttırmamız lazım’
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği’nin yeni hizmet ofisinin ve iktisadi işletmesinin açılışı yapıldı. Rauf Denktaş Caddesi girişinde gerçekleştirilen açılışa Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yurt ve Resul Köprülü, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, CHP Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, STK temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.