İnebolu Çevre Platformu taş ocağına karşı toplandı;

İnebolu Çevre Platformu taş ocağına karşı toplandı

İnebolu Çevre Platformu, İl Özel İdare’nin İnebolu Çiçekyazı ve Küre’nin Ersizler köyleri arasındaki kayalık tepede açmayı planladığı kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için bir araya geldi....

İnebolu Çevre Platformu, İl Özel İdare’nin İnebolu Çiçekyazı ve Küre’nin Ersizler köyleri arasındaki kayalık tepede açmayı planladığı kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için bir araya geldi.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İnebolu Çevre Platformu Yönetimi İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyaoğlu, İnebolu 9 Haziran Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çeçen, Emekli Öğretmen Hüseyin Çakır, Çiçekyazı Köyü Muhtarı Ekrem Saygıoğlu, Ersizler Köyü Muhtarı Nihat Kaya, Aktaş Köyü Kooperatifi Başkanı Kamil Yalçın, İnebolu Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemal İlyasoğlu katıldı.

“TOPLANTILAR YAPARAK HALKI BİLGİLENDİRECEĞİZ”

Toplantının sonunda değerlendirme açıklamasında bulunan İnebolu Çevre Platformu yönetimi; “Bugün burada İnebolu ilçesi Çiçekyazı ile Küre İlçesi Ersizler köyü ve civar köyleri etkileyecek olan Kastamonu İl Özel İdaresi’nin talebinde bulunduğu kalker ocağı ve kırma eleme tesisi açılmasında konusunda İnebolu Çevre Platformu ve köy muhtarlarımızla toplantıda değerlendirmesini gerçekleştirdik. Yaptığımız bu toplantı değerlendirme neticesinde; iki köy ve 3 mahalleyi etkileyen Çiçekyazı Köyü, Çandır Mahallesi, Ambarcık Mahallesi, Ersizler Köyü ve Çubuk ve Cumhuriyet Mahallesi, Merkez Mahallesi ve ayrıca da Salcıoğlu Köyü’nü de etkileyen ve burada içme sularını da etkileyen bir ocak çalışması yapılacağını anladık. Burada aynı zamanda İnebolu suyunun da etkileneceğini de jeoloji mühendisi arkadaşımız bizlere aktardı. Ayrıca, küresel ısınma sebebiyle Türkiye’de ve Dünya’da olan su kaynakları azaldığını ve azalan bu su kaynaklarının daha kıymetli hale geldiğini öğrendik. Biz muhtarlarımızın yaptığı çalışmaları inceleyerek bu çalışmalar neticesinde; İnebolu Çevre Platformu olarak; Küre ve İnebolu ilçesinde siyasi başkanları ve resmi kurumlarla da bu durumu anlatmak için toplantılar yapacağız ve aynı zamanda da köylü ve köy muhtarlarımızla da toplantılar yaparak halkı bilgilendireceğiz. Bizlerde ocağı ve kırma eleme tesisinin açılmamasını burada belirtmek istiyoruz. Bu konuda da çalışmalar yapmaya karar verdik. Açılması düşülen taş ocağı bölgesinde İstiklal Yolunun kamp yakınında mesafede olduğu belirlendi. Ayrıca taş ocağının yapılacağı bölgede Kadın Kalesi gibi tarihi eser bir bölge olduğuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Ersizler Köyü bölgesi 252. tabiat parkı olan bir yerdir. Bunların hepsi bu taş ocağından etkilenecektir. Bu bölgede yapılan arıcılık ve hayvancılık zamanla kaybolacaktır” denildi. 

Kaynak: Barış İlyasoğlu / İnebolu Postası

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum