Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Teknokent’in Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi
Kastamonu Teknokent’in 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Geleceğin astronotları olmak hayali ile geziyorlar
Trabzon’da 2 bin 200 metrekare alanda kurulan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek, Türkiye’nin 2. uzay temalı bilim merkezi olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum yoğun ilgi görüyor.
Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 2023 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenler ile akademik hayatlarında başarılı çalışmalar icra ederek ödül almaya hak kazanan akademisyenler için "2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni" düzenlendi.
Milletvekili Ekmekci’den Taş Mektep mesaisi
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, 2024’ün ilk mesai saatlerini Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ayırdı…
Kastamonu MEM 3 projeye başvurdu...
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Erasmus Programı Stratejik Okul Ortaklıkları KA 210 faaliyet türünde Kastamonu ARGE Birimi tarafından tasarlanan 3 projenin başvurusu yapıldı.
Teknofest’e Kastamonu imzası…
Ankara’da düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleştirilen Teknofest’e katılan Kastamonu Jimnastik Takımı yaptığı gösterisiyle takdir topladı.
CHP'li vekiller Togg fabrikasını gezdi, övgüler yağdırdı
Türkiye yollarında boy göstermeye başlayan Togg T10X, hem sürüş performansı hem de teknolojik özellikleriyle muhalefet vekillerinden de tam not aldı.
Kastamonu İHH TEKNOFEST’e ayak izini bıraktı
Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST'te katılımcıların, çeşitli etkinlikleri tecrübe etme imkanı buluyor. Kastamonu İHH Kadın Komisyonu da depremzede gençlerle ve gönüllüleriyle birlikte TEKNOFEST’e katılım sağladı.
Yaz Spor Okullarından 4 milyon öğrenci yararlandı
Bakan Bak, “Yaz spor okullarında 4 milyona yakın sporcu çeşitli branşlarda eğitim aldı" dedi.
Göklerdeki 'Milli Gururumuz' nefes kesti
TEKNOFEST’te gerçekleştirilen SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın hava gösterileri nefes kesti.
TEKNOFEST, Cumhuriyet’in 100. yılında Başkent’te
Dünyanın en büyük uzay ve havacılık festivali olan TEKNOFEST, Cumhuriyet’in 100. yılında, yolculuğuna Ankara’da devam ediyor.
TEKNOFEST Roket Yarışması için geri sayım başladı
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Roket Yarışması, 17-22 Ağustos'ta Aksaray Tuz Gölü'nde gerçekleştirilecek.
Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklama: "Zirvede noktalıyorum"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü iken Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilen Cengiz Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklamada geldi. Görev değişimi sonrasında ilk kez açıklama yapan Bahçacıoğlu açıklamasında; "Doğup büyüdüğüm, öğrencilik yıllarımın geçtiği, meslek hayatımın büyük bölümünü icra ettiğim ilimizde, eğitimin tüm kademelerinde görev yapmanın ve bu görevi zirvede noktalamanın mutluluğu içerisindeyim " ifadelerine yer verdi.
TEKNOFEST yarışma başvuruları uzatıldı
İstanbul’da gerçekleştirilmiş olan, 2 milyon 547 bin ziyaretçisi ile rekorlara imza atarak bilim, teknoloji ve uzayla dolu unutulmaz izler bırakan TEKNOFEST, 2023 yılının ikinci ve üçüncü durağında yepyeni bir yarışma modeliyle 30 Ağustos 3 Eylül 2023 tarihleri arasında Başkent Ankara’da, 27 Eylül 1 Ekim 2023 tarihlerinde ise Ege’nin incisi İzmir’de gerçekleşecek.
Türkiye tarihinin en büyük silah satışı!
Suudi Arabistan ile Baykar tarafından imzalanan ihracat anlaşması Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi olarak tarihe geçti.
TEKNOFEST’te bu yıl ilk kez…
TEKNOFEST Ankara'da ilk kez düzenlenecek olan DENEYAP Kart Robolig Yarışması festival kapsamında robolig formatında düzenlenen ilk yarışma olacak.
Kastamonu Entegre’den bakan yardımcılığına
BAKAN KACIR’IN “A TAKIMI” BELLİ OLDU
43'ncü İcathane Tosya'da kuruldu
Tügva Tosya İlçe Temsilcisi Engin Tokatlı, Türkiye genelindeki TÜGVA teşkilatları içerisinde 43'ncü İcathane'yi Tosya ilçesine kurduklarını açıkladı.
Mehmet Fatih Kacır kimdir? Sanayi ve Teknoloji Bakanı kimdir?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı kimdir? Mehmet Fatih Kacır kimdir? soruların cevapları haberimizde
Taşmektepliler Togg servisine talip
GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ OLAN ELEKTRİKLİ MOTORLARI TAMİR EDECEK USTALAR BU OKULDA YETİŞİYOR
"Türkiye Yüzyılı’nın inşasına sizinle başlayacağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere seslendi. Erdoğan açıklamasında; "28 Mayıs’tan sonra inşallah Türkiye Yüzyılı’nın inşasına sizlerle birlikte başlayacağız" ifadelerine yer verdi.
KÜ öğrencilerinden Teknofest başarısı
(KÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Teknofest'te kurdukları teknoloji takımları ile farklı kategorilerde binlerce takım arasından finale kalarak büyük başarı elde etti.
‘Tam bağımsızlığın yolu yerli ve milli teknolojiden geçiyor’
AK Parti Kastamonu 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Fatma Serap Ekmekci, Taşmektep MTAL ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede, “TEKNOFEST Kuşağı gençlerimizin bilim ve teknoloji yolculuklarında yanlarında olacağım” dedi.
Teknofest liderlerinden, Vali Çakır'a ziyaret
Teknofest'te dereceye giren öğrenciler, Vali Avni Çakır'ı makamında ziyaret etti.
İntegral Enerji’nin araç şarj istasyonu hizmette
İntegral Enerji firmasının üretimini yaptığı ‘Elektrikli Power Şarj İstasyonu’ hizmete girdi.
'Şekil değiştiren İHA'lar göreve hazır
ASELSAN'ın şekil değiştiren insansız hava aracı (İHA) uçmaya başladı, ürünleştirme aşamasına geçiliyor.
O ile de Teknofest geliyor
Şanlıurfa'dan aday gösterilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gençlerin isteği üzerine Selçuk Bayraktar'la görüştüğünü söyledi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Selçuk Bey'i aradım, sizlerin selamlarını, saygılarını, dileklerini ilettim. Ondan şu sözü aldım; İnşallah Şanlıurfa'ya da gelecek ve TEKNOFEST'in bir tanesini de beraber Şanlıurfa'da yapacağız” dedi.
KÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu İstanbul Teknofest’te
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Kulübü öğrencileri ve hocaları Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofet’e katıldı.
Nisan’da medya, en çok bunları konuştu
Ajans Press’in 1-30 Nisan tarihleri arasında 15 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalları ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çıkardığı araştırmada; TOGG, TGC Anadolu, Tesla ve seçim çalışmaları öne çıktı.