43'ncü İcathane Tosya'da kuruldu;

43'ncü İcathane Tosya'da kuruldu

Tügva Tosya İlçe Temsilcisi Engin Tokatlı, Türkiye genelindeki TÜGVA teşkilatları içerisinde 43'ncü İcathane'yi Tosya ilçesine kurduklarını açıkladı....

 İlçe Temsilcisi Tokatlı yaptığı açıklamada; "Ortaokul ve lise öğrencilerine bilimi sevdirmeyi ve onları teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren konuma taşımayı amaçlıyoruz. Tosya gençliği için uğraşıyor gençlerimize güzel bir gelecek hazırlamaya devam ediyoruz" dedi.

TOKATLI; "ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞMALARA KATILIM SAĞLAMALARINI HEDEFLİYORUZ"

TÜGVA Tosya İl Temsilciliği, Tosya ilçesine lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik bilim ve teknoloji alanında çalışmaların yapılacağı İcathane'yi kazandırdıklarını açıkladı. Tosya'da kurulan İcathane ile amaç, ortaokul ve lise gençlerine bilimi ve teknolojiyi sevdirmek olduğu belirtildi. Konu hakkında bilgilendirme yapan Tügva Tosya İlçe Temsilcisi Engin Tokatlı;  "Rabbimin izni ile Tosya Tügva ilçe temsilciliğimize geleceğimizin teminatı gençlerimiz için bir eser bırakıyoruz. Bize göre TEKNOFEST kuşağı olan gençlerimiz için ilçemize 'İcathanemizi' kurmayı başardık. İcathanemizde ortaokul ve lise öğrencilerine bilimi sevdirmeyi ve onları teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren konuma taşımayı amaçlıyoruz. İcathane’de eğitim alan her gencimize Robotik,Kodlama ve Endüstriyel Tasarım atölyemize katılım sağlayarak proje ve fikirleri olan öğrenci grupları oluşturarak proje ve fikirlerini gerçekleştirecek çalışmalarda bulunmalarını ve bu projeler ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlamalarını hedefliyoruz. Türkiye geneli 81 il 571 ilçede faaliyet gösteren Tügva Teşkilatları içerisinde 43'ncü İcathane'yi güzel ilçemiz Tosya'mıza kazandırmış bulunmaktayız. Bu süreçte bizlere güvenerek desteklerini esirgemeyen, 'hayrın en makbulü gizli olanıdır' diyerek isimlerinin gizli tutulmasını isteyen hayırseverlerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Tosya gençliği için uğraşıyor gençlerimize güzel bir gelecek hazırlamaya devam ediyoruz. İşimiz de gücümüz gençlik" ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum