Arama
Arama Sonuçları
Bu çilek fideleri çok 'özel'
İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi.
Hanönü'de süt toplama merkezi faaliyete geçti!
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Hanönü Bağdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Toplama Merkezi ziyaret etti.
Erdoğan duyurdu: Yüzde 25 zam geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında ilave artışa gidileceğini duyurdu
MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı’nca Yolkonak Köyü’ne yeni tesis yapan, resmi açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kastilya Turizm Tesisi Sahibi Yılmaz Uzan’ın Restaurat Salonu’nda Genişletilmiş 2. hasbihal toplantısı yapıldı.
CHP’nin Ankara adayı kesinleşti
31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere geri sayım devam ederken CHP'nin Ankara adayını bizzat Kılıçdaroğlu açıkladı.
Taşköprü'de Endüstriyel Kenevir ve Sarımsağın ekim nöbeti...
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, “Endüstriyel kenevir - Sarımsak Ekim Nöbetinde Yetiştirilen Kenevir ve Sarımsağın Verim ve Kalitesi Üzerine Çinkolu ve Borlu Gübrelemenin Etkileri” isimli çalışması için Taşköprü ilçesinde ekimi yapılan deneme tarlasını ziyaret etti.
Kastamonulu 5 kaymakam, vali yardımcısı oldu
Resmi Gazete’de yayımlanan listeye göre 8 Kastamonulu Mülki İdare Amirinin görev yeri değişti.
Yüzde 70 hibeli seralar kuruluyor
İFAD projesi kapsamında Taşköprü ilçesinde 5 çiftçiye yüzde 70 hibeli sera kurulu gerçekleştiriliyor.
Yangında hayvanları telef olan aileye 3 buzağı verildi
Pınarbaşı İlçesinde yangında hayvanları telef olan aileye 3 adet buzağı teslim edildi.
Yaralı Cide için görüşmeler sürüyor
Kaymakam Karataş, 09-10 Temmuz'da Cide'de yaşanan sel tahribatı sonucu oluşan sel hasarları ve çözümleri ile ilgili konularda genel sekreterler ve müdürler ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bilgi ve istişare toplantısı yaptı
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ağustos ayı bilgi ve istişare toplantısını gerçekleştirdi.
Araç, Daday ve İhsangazi İlçelerine biçerdöver teslim edildi
Araç ilçesinde, S.S. Araç, Daday ve İhsangazi İlçeleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifler Birliği’nin, TKDK projeleri kapsamında alımı gerçekleştirilen 1 adet 2023 model New Holland TC 5.90 marka biçerdöverin açılışı gerçekleştirildi.
Tarım'dan SGK ve Defterdarlığa 'hayırlı olsun' ziyareti
Kastamonu Tarım ve İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü ile Kastamonu Defterdarlığı'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
80 bin fide dağıtıldı...
Kastamonu'da 80 bin fide dağıtımı gerçekleştirildi.
Kastamonulu vali yine yok!
Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesi’yle birlikte 57 ilin valisi değişirken; aralarında ise hiç Kastamonulu vali yok…
Kastamonu Üniversitesi, deney hayvanı üretecek
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde fare, sıçan, kobay hayvanı üretimi için çalışma izni ve ruhsatı alındı.
Afetzede çiftçiye, İl Müdürü'nden geçmiş olsun ziyareti
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu , Taşköprü İlçesi'nde çıkan yangında 11 buzağısı telef olan ve 10 ton sarımsağı ile römorku yanan çiftçi Mustafa Sarı'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Devrekani Pazar yerinin protokolü Tarım'da imzaladı
Kastamonu Valiliği tarafından bugün Valilik makamında Devrekani Pazar Yeri Yapım Protokolü imzalanacağı duyurulmuştu. Yapılan son bilgilendirmeye göre protokol imza töreni iptal edildi. Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç protokolün Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ile imzaladıklarını açıkladı.
Bakanlık Yetkililerinden, Kastamonu İl Müdürlüğü'ne övgü
Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Çayır Mera Dairesinde görevli Bakanlık Yetkilisi Bülent Akçay ile Mustafa Merce Özgöz, Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Mera Islah ve Amenajman Projeleri, Yapay Çayır Mera ekiliş alanları ile ilgili yerinde inceleme, kontrol ve denetlemelerde bulundu.
Komşuda Güneş Enerji Santrali hizmete girdi
Sinop'ta Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen 2.5 milyon TL değerindeki Güneş Enerji Santrali (GES) projesi tamamlandı ve Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu'nun da katıldığı törenle üreticilerin kullanımına sunuldu.
Kastamonu'dan 4.003 çiftçi başvuru yaptı
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 2023 yılı Yem Bitkiler Desteği için başvuru yapan çiftçilerin, ekilişlerinin yerinde tespit ve kontrolleri devam ediyor. 2023 Yem Bitkileri Desteği için Kastamonu'da toplam 4 bin 3 çiftçi başvuru yaptı.
Kastamonu'da tarım stratejisi değişiyor
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile yapılacak planlı ekimle her ilde çiftçiler, planlanan ürünü ekecek.
"Kastamonu, tarım sektörünün en önemli sermayesinin tarım toprağı olduğunu biliyor"
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun ev sahipliğinde Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Kocaeli, Karabük ve Sakarya’dan yetkililer ile sektör temsilcilerinin katıldığı “Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.
Kastamonu protokolü sarımsak hasadı yaptı
AYVALI KÖYÜ’NDE SARIMSAK HASADI TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ
Uzman Eller projesinde 22 kişiyle sözleşme
Kastamonu'da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Uzman Eller Projesine başvuru yaparak projeden faydalanmaya hak kazanmış olan 22 kişi ile sözleşme imzalandı.
Kastamonu'da TMO hububat alımı başladı
Kastamonu'da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğday ve hububat alımları başladı.