Arama
Arama Sonuçları
Oy kullanmama cezası ne kadar? Ceza nereye ödenir?
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Yerel Seçimler için geri sayım başladı. Bu önemli günde vatandaşlar, büyükşehirlerin, ilçelerin, kasabaların ve köylerin yöneticilerini belirleyecek.
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor!.. 31 Ocak son gün
2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak'ta başladı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV ödemeleri ocak ayı sonuna kadar yapılabilecek.
Kastamonu'da köy odasından; milyar liralık yolculuk
1952 yılında Kastamonu'da doğan ve öğretmen olan babasıyla Kastamonu'da bir köylünün odasında kiracı olarak kalan Can Gür, bugün; alanında Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri olan Canovate Grup Şirketleri'nin yönetim kurulu başkanı...
Kuzeykent Mahallesi ikinci muhtarına kavuştu!
Kuzeykent Mahallesi’nin ‘Doğal Muhtarı’ Hakan Çölez, ‘Yapay Muhtarı’ E-Muhtar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Bugün son gün! Unuttuysanız gecikme faizi ödemeden hemen koşun
Ödemenin yapılmaması durumunda araç sahipleri satış ve devir işlemlerini yapamayacak. Zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek. Ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor.
PTT personel alacak!
PTT iş arayanlar için istihdam kapısı açtı
PTT personel alacak!
PTT iş arayanlar için istihdam kapısı açtı
MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı’nca Yolkonak Köyü’ne yeni tesis yapan, resmi açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kastilya Turizm Tesisi Sahibi Yılmaz Uzan’ın Restaurat Salonu’nda Genişletilmiş 2. hasbihal toplantısı yapıldı.
‘Türkiye Kart’ yakında 81 ilde kullanılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pilot uygulaması sona eren Türkiye Kart'ın tüm kentler yaygınlaştırılması projesinin sürdüğünü bildirdi.
Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları belli oldu
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretler değişti.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda kargolar çalışıyor mu? Bugün kargolar açık mı?
Zafer Bayramı için hazırlıklar sürerken, 30 Ağustos Çarşamba günü kargoların çalışma saatleri gündemi meşgul etmeye başladı. Bilindiği gibi resmi tatillerde kamu kurum ve kuruluşları kapalı olurken, bazı özel şirketler hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda kargo bekleyen ve ürün teslim edecek olan işletmeler, 30 Ağustos Zafer Bayramı yani yarın kargoların açık olup olmadığına ilişkin araştırılmalarını sürdürüyor. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı kargoların çalışma durumu
Dikkat!.. KYK yurt başvuruları başladı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurt başvurularının başladığını sürecin 2 Eylül'e kadar süreceğini duyurdu.
Ek MTV için süre uzatıldı
Gelir İdaresi Başkanlığı, ek MTV'nin birinci taksit son ödeme süresinin ise 6 Eylül'e uzatıldığını duyurdu.
Devletten alacaklı olabilirsiniz! binlerce lira yattığını görenler şaşırdı
Hiç hesapta yokken devletten alacaklı olduğunu öğrenen birçok vatandaş büyük şaşkınlık yaşadı. Üstelik eğitim, sağlık veya Sosyal Güvenlik Kurumu gibi çeşitli devlet kurum veya kuruluşları tarafından adına para yatırılıp yatırılmadığını öğrenmenin basit bir yolu da bulunuyor. Vatandaşlar adlarına ödeme yapıldıysa parayı bir o kadar kolay teslim alıyor. İşte birçok kişiyi şaşırtan detaylar!
Bakan Şimşek duyurdu: Yapay zeka kullanarak tespit etmeye başladık
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sektörleri radarına aldı. Bakanlık, tespit için yapay zekayı da etkin olarak kullanıyor.
"Yapay zeka kullanarak tespit etmeye başladık"
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sektörleri radarına aldı. Bakanlık, tespit için yapay zekayı da etkin olarak kullanıyor.
Mutluluklar sizinle olsun...
Gazeteci meslektaşımız Cengiz Muhsiroğlu'nun kızı Özge Muhsiroğlu dünya evine girdi. Kastamonu'da ve İstanbul'da düzenlenen 2 ayrı düğünle genç çiftler Özge Muhsiroğlu ve Mahmut Gök hayatlarını birleştirerek mutluluğa imza attı.
Ödemeyi bankadan yapan kiracılar dikkat!
Banka hesabına havale ile yapılan kira ödemelerinde havale ücretinin kiracıya ait olduğuna hükmeden Yüksek Mahkeme, havale ücretinin kiraya verenden tahsil edilerek ödeme yapılması halinde kiracının eksik ödeme yapmış sayılacağına karar verdi.
Vergi daireleri bugün saat 21.00'e kadar açık
Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB), vergi dairelerinin bugün saat 21.00'e kadar açık olacağını açıkladı.
MTV ve gelir vergisi 2'nci taksit ödemeleri bugün son gün
Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü bugün.
Prim borcu olanlar dikkat! 31 Temmuz son…
Primden vergi borcuna kadar milyonlara nefes aldıran yapılandırmanın bozulmaması için ilk ödemenin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor.
Askerlik yerleri açıklandı! İşte askerlik yeri sorgulama ekranı
Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan takvime göre 28 Temmuz Cuma (bugün) açıklanacağı aktarılan yoklama, askerlik hizmet tercihi ile celp tercihlerini tamamlayan adayların seçim ve sınıflandırma sonuçları e-devlet ekranı ile kontrol ediliyor. Görev yerlerini öğrenmek isteyen adaylar Ağustos 2023 celbi askerlik yerleri için araştırmalara hız kazandırdı. Bedelli askerlik için bekleyenler de celp yerlerini öğrenmeye hazırlanıyor. Peki, 2023 Ağustos celbi Askerlik yerleri sorgulama nasıl ve nereden yapılır? İşte, MSB seçim ve sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı (msb.gov.tr)
SGK duyurdu: bugün hesaplara yatırılıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların temmuz dönemi zam farklarının bugün ödeneceğini belirtti.
Emeklilere maaş farkı yattı mı? neden yatmadı? ne zaman yatar?
Vatandaşlar tarafından emekli maaş farklarının yatıp yatmadığı merak ediliyor. Emekli zamları, 6 aylık enflasyon oranlarına göre belirlendi ve yürürlüğe girdi. Böylece emekliye enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam yapılmış oldu. En düşük emekli aylığı ise 7 bin 500 TL olarak güncellendi. Milyonlarca emekli zamlı maaşlarını almak için heyecanla bekliyor. Peki, EMEKLİ MAAŞ FARKI yattı mı, neden yatmadı? SSK/Bağ-Kur, Emekli Sandığı zam farkı ne zaman yatacak, tarih belli mi? İşte tüm merak edilenler...
Zam farkları yarın ödenecek
Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2023 Temmuz zam farkı ödemeleri 28 Temmuz Cuma günü yapılacak.
Stokçuların yeni zam oyunu ortaya çıktı
Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarına ilişkin denetimlerini sıklaştırırken, bu kez bakanlığın radarına e-ticaret platformlarındaki bazı kötü niyetli satıcılar takıldı.