Oy kullanmama cezası ne kadar? Ceza nereye ödenir?;

Oy kullanmama cezası ne kadar? Ceza nereye ödenir?

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Yerel Seçimler için geri sayım başladı. Bu önemli günde vatandaşlar, büyükşehirlerin, ilçelerin, kasabaların ve köylerin yöneticilerini belirleyecek....

 Seçilecek isimler arasında büyükşehir ve il belediye başkanları, ilçe başkanları, muhtarlar, yaşlılar kurulu üyeleri ve belediye meclisi üyeleri yer alıyor. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, seçmenler oy kullanmama durumunda uygulanacak cezalar ve geçici kimlik belgesi ile oy kullanıp kullanılamayacağı konusunda bilgi arayışı içindeler. Ayrıca para cezasının olup olmadığı da büyük merak konusu. Seçime dair tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Oy kullanmama cezası nedir ve 2024te var mı Oy kullanmama cezası ne kadar ve kaç TL

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için tüm Türkiye pazar günü sandık başına gidiyor. Milyonlarca vatandaş oy kullanmak için sabırsızlanıyor. Kimi vatandaşlar ise bazı konular hakkında bilgi araştırıyor. Bunlardan ikisi Seçimde oy kullanmama cezası var mı? Geçici kimlikle oy kullanılabilir mi? soruları sıkça aranmaya başlandı. Cezaların tutarları da belli oldu.

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

2023 yılında yapılan Genel Seçimlerde oy vermeme cezası 300 lira olarak belirlenmişti. Oy kullanmayan seçmene ceza tebligatı gönderiliyor ve ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı ya da PTT gibi kurumlar üzerinden yapıldığı biliniyor. Anca bu seçimlerde cezanın maddi yükümlülükleri ve verilecek cezanın tutarı henüz bilinmiyor. Resmi açıklama yapılır yapılmaz haberimizde olacak.

OY KULLANMAK MECBUR MU?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, seçimlerde oy kullanmak yasal bir zorunluluktur. Seçme hakkı bir vatandaşlık görevidir.

CEZA NEREYE ÖDENİR?

Seçimlerin ardından oy kullanmayan seçmenlere ceza tebligatı gönderilir. Bu tebligatta oy kullanmama cezası ödeme bilgileri yer alır. Ödemeler Maliye Bakanlığı'na, PTT gibi belirlenen kurumlar aracılığıyla yapılabilmektedir.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum