Arama
Arama Sonuçları
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Kastamonu’nun gezmeye doyamayacağınız köyleri
Eğer Kastamonu'yu ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu rehber size yardımcı olacaktır. İşte Gezmeye Doyamayacağınız Kastamonu Köyleri - Kastamonu'nun En Güzel 3 Köyü
İnebolu Orman İşletmesi’nin kestane çalışmaları Aydın’da yankı buldu
İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan kestane ormanlarının rehabilitasyonu ve bu yıl baş gösteren kestane gal arısıyla yaptığı mücadele çalışmaları Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden (ADÜ) yankı buldu.
Evrenye Pilav Günü, binlerce kişiyi buluşturdu
İnebolu’da Geleneksel Evrenye Köyü Mevlit Tilaveti, Hafızlık İcazeti ve Pilav Günü, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Kastamonu tek yürek! Minik Ecrin, SMA hastası Yağız Batu için tezgah açtı
İnebolu'ya bağlı Evrenye Köyünde ikamet eden İlkokul öğrencisi Ecrin Hatice Telli, İnebolulu SMA hastası bebek Yağız Batu Demirtaş’a destek olmak için tezgah açıp satış yaptı.
İnebolu'da 3 Hafız daha yetişti
İnebolu ilçesinde 3 Kur'an kursu öğrencisi hafızlığını tamamladı. Hafızlığını tamamlayan öğrenciler için icazet programı düzenlendi.
Tuba Büyüküstün hayranları, İnebolu’da kütüphane yeniledi
UNICEF İyi Niyet Elçisi Tuba Büyüküstün’ün yurt dışındaki hayranları, sanatçının doğum gününde kendisine hediye olarak İnebolu Evrenye Mehmet İnce İlk-Ortaokulu kütüphanesini yenilediler.
Bölge Müdürü Devrim'den inceleme
DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim, İnebolu, Evrenye, Bozkurt ilçelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
DSİ'den o ilçelere inceleme
DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim sel afetinin yaşandığı ilçelerdeki dere yataklarında incelemelerde bulundu.
Bozkurt’ta tedbirler işe yaradı
11 Ağustos 2021 yılındaki büyük sel felaketini yaşayan ve yapılan yatırımlarla yeniden ayağa kaldırılan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi merkezi ise selden etkilenmedi.
Bozkurt’ta tedbirler işe yaradı
11 Ağustos 2021 yılındaki büyük sel felaketini yaşayan ve yapılan yatırımlarla yeniden ayağa kaldırılan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi merkezi ise selden etkilenmedi.
Devletin kurumları İnebolu'da
Vali Vekili Ahmet Atılkan, dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle İnebolu Merkez ve köylerinde incelemelerde bulundu.
Kastamonu’da “katil arı” mücadelesi
İnebolu ilçesinde özellikle kestane ağaçlarındaki verimi düşüren “katil arı” olarak isimlendirilen gal arısına karşı ormanlık alana “Tormus Sinensis” böcek salımı yapıldı.
Düştüğü an kameraya yansıdı
İnebolu ilçesinde dallarını kesmek için çıktığı ağaçtan düşen adam hayatını kaybetti. Olay anı saniye saniye kameraya yansıdı.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
Vali Çakır’dan 4 ilçeye ziyaret
Vali Avni Çakır, yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Küre, İnebolu, Abana ve Bozkurt ilçelerini ziyaret etti.
“Zamana karşı yarışıyoruz”
İl Koordinasyon Kurulu 3’üncü Dönem 4’üncü Toplantısı dün Vali Avni Çakır başkanlığında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurum Müdürleri Kastamonu ilinde yapılan projeler ve çalışamlar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Vali Avni Çakı rburada yaptığı konuşmasında; “Sonuç odaklı çalışmaya gayret ediyoruz. Zaten böyle çalışmazsak, teferruatta, mevzuatta boğuluruz. O yüzden hem zamana karşı yarışıyoruz, hem de işlerimizi en uygun kalitede, en uygun maliyette yapma gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda karşılıklı işbirliğimiz çok önemli” ifadelerine yer verdi.
2 gündür kurtarılmayı bekliyor
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde karaya oturan ve kurtarıldıktan sonra tersaneye götürülmek istenirken batan balıkçı teknesi, 2 gündür kurtarılmayı bekliyor.
Akdene Göce Çorbası Tescillendi
Araç ilçesinin Akdene Göce Çorbası’na tescil belgesi verildi. Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürün sayısı 27’ye yükseldi.
Anlatırken gözyaşlarına boğuldu
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı bağlı ekipler, İnebolu’nun Evrenye köyünde, 27 Haziran’da yaşanan selde boğulmaktan son anda kurtarılan yaşlı vatandaşın evini de temizledi. Yaşlı adam, jandarmanın kendisi için koşturduğunu belirterek, gözyaşlarına boğuldu.
Komandolardan gururlandıran hareket
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan selin ardından temizlik çalışmalarını sürdüren komandolar, bir iş yerinde çamurun içinde kalan Türk bayrağı ile Atatürk posterini yıkayıp öptükten sonra yüksek bir yere astı.
“Tüm gayretimizi göstereceğiz”
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, selde hasar gören köylerde incelemelerde bulundu.
Evrenye'de kahvehane çöktü
İnebolu ilçeisnde etkili olan yağış nedeniyle Evrenye ilçesinde kahvehane çöktü.
Bakanlık, 237 personel 165 makineyle bölgede
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen taşkınlara 237 personel ve 165 makine ile müdahale ettiğini duyurdu.
Tehlike daha geçmedi
Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar son gelişmeleri paylaştı.
Çıplak ayakla tahliye
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde evlerinde mahsur kalan vatandaşları tahliye eden Jandarma ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE),ekiplerinin tahliye operasyonu takdir topladı.
Diyaliz hastası yaşlı kadın, hastaneye ulaştırıldı
Evrenye köyünde yoğun yağış sebebi ile selde mahsur kalan yaşlı kadın, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.
Evrenye Köyü Su Altında
İnebolu ilçesi Evrenye köyü yoğun yağışın etkisi altında kaldı.
'On binlerce insan İstiklal Yolu'nu yürüyecek'
Vali Avni Çakır, İnebolu Belediyesi tarafından düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu.