Arama
Arama Sonuçları
14 Mart Tıp Bayramı kutlaması
Samsun’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
Eczacıların talepleri, Bakan Yardımcısının masasında
Türk Eczacılar Birliği Başkanı Eczacı Arman Üney ve TEB II. Başkanı İhsan Orkun Yılmaz beraberindeki heyetle, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’u ziyaret etti.
28 sahra eczanesi bölgede hizmet veriyor
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından bölgeye yardım faaliyetleri devam ediyor. Türk Eczacılar Birliği (TEB), bölgede ilaç sıkıntısının yaşanmaması adına 10 ilde 28 farklı noktada kurulan ecza tırları, konteynerlar ve çadır eczanelerle ücretsiz hizmet veriyor.
26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası’ndan 3 görevli deprem bölgesinde
Türk Eczacılar Birliği tarafından kurulan sahra eczanesinde 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası’ndan 3 görevli yapılan çalışmalarda hizmet verdi.
Afet bölgesine ilaç ve tıbbi malzeme desteği
Türk Eczacıları Birliği, deprem felaketi nedeniyle konteyner eczaneler ile TIR eczane kurdu. Taşınabilir eczaneler Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da bulunuyor.
“Eczacıların yok sayılmasına 'Dur' diyoruz"
Aralarında 26. Bölge Kastamonu Karabük Çankırı Eczacılar Odası’nın da yer aldığı, 81 ilden gelen eczacılar, ekonomik koşullar ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle 'Büyük Eczacı Mitingi' adı altında Ankara’da miting yaptı. Mitingde konuşan Türk Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney; “İlaç fiyat farkları olmasın, hastalarımızın cebinden para çıkmasın istiyoruz. Artık daha fazla eczacılık fakültesine ihtiyacımız yok diyoruz. Kamu eczacılarını görmezden gelemezsiniz, onları yok sayamazsınız diyoruz. Kamu eczacılarına hak ettiği değer verilsin diyoruz. Sesimizi duymayanlara duyurmak için, bizleri görmeyenlere birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek için buradayız” dedi.
Büyük miting yarın
16 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek olan Büyük Eczacı Mitingi, Bartın Amasra’da yaşanan maden faciası nedeniyle 27 Kasım'a ertelenmişti. Yarın yapılacak büyük miting için hazırlıklar devam ediyor.
“16 Ekim’de Ankara’dayız”
Türk Eczacılar Bilriği 26.Bölge Kastamonu-Karabük -Çankırı Eczacı Odası Başkanı Eczacı Ş. Şule Tüfekci, eczacıların yaşadığı zorlu süreci dile getirerek, 16 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Büyük Eczacı Mitingi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Tüfekci açıklamasında; “46 bini aşkın eczacı sorunlarına kalıcı çözüm istiyor. Mesleğimize yapılan haksızlıklara ‘Dur!’ demek için 16 Ekim’de Ankara’dayız” ifadelerine yer verdi.
40 bin eczacı ses yükseltecek
26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası’nın mali genel kurulu ve eylem planı değerlendirme toplantısı geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Genel kurula ve değerlendirme toplantısına Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) 2. Başkanı Orkun Yılmaz, 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetleme ve Haysiyet Kurulu üyeleri, önceki dönem oda başkanları, İstanbul Ecza Kooperatifi yöneticileri ve eczacılar katılım sağladı.
Şiddete karşı tek yumruk
7-8 Temmuz’da greve gitme kararı alan doktor ve sağlık çalışanları KEAH önünde tepkilerini dile getirdi. Tüm sağlık örgütleri bir araya gelerek, ‘sağlıkta şiddete karşı omuz omuzayız’ mesajı verdi.
Her iki eczaneden biri, kapanma raddesinde
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, ilaç fiyat kararnamesi yüzünden eczacıların iflas noktasına geldiğini ve 28 bin 700 eczanenin yarısının kapanma aşamasında olduğunu söyledi.
'Eczacıların çığlığına yanıt verin'
Eczacılık Günü ve Bayramı olarak kabul edilen 14 Mayıs, Türk Eczacıları Birliği 26.Bölge Kastamonu-Çankırı-Karabük Eczacı Odası Başkanı Ecz. Şule Tüfekci, Yönetim kurulu üyeleri ve eczacıların katılımları ile Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ile kutlandı.
Reçetesiz ilaç temini 31 Mayıs’ta sona eriyor
26. Bölge Kastamonu Eczacılar Odası Başkanı Şule Tüfekci reçetesiz ilaç temini uygulamasının 31 Mayıs itibariyle sona ereceğini açıkladı.
"Yeni bir Eczacılık Fakültesi’ne daha ihtiyacımız yok!"
26. Bölge Kastamonu- Çankırı- Karabük Eczacı Odası Başkanı Ecz. Şerefnur Şule Tüfekçi, 7 Mart'ta yayınlanan kararla, yeni Eczacılık Fakülteleri'nin açılmasını eleştirdi.
Eczacılar Odası’ndan Vali Çakır’a ziyaret
Türk Eczacıları Birliği 43. Olağan Büyük Kongresi’nde 2’nci Başkan olarak seçilen eski 26’ncı Bölge Kastamonu-Çankırı-Karabük Eczacılar Odası Başkanı Orkun Yılmaz, 26’ncı Bölge Eczacılar Odası yeni Başkanı Şule Tüfekçi ve yönetimi, Vali Avni Çakır’ı makamında ziyaret etti.
Eczacılar Odası'nın yeni başkanı Tüfekçi oldu
26. Bölge Kastamonu- Çankırı- Karabük Eczacılar Odası Başkanı İhsan Orkun Yılmaz'ın Türk Eczacılar Birliği'nin 43. Olağan Kongresinde ikinci başkan olarak seçilmesinin ardından başkanlığa Şule Tüfekçi seçildi.
645 kalem ilaç piyasada yok!
26. Bölge Kastamonu-Çankırı-Karabük Eczacı Odası Başkanı Ecz. İ. Orkun Yılmaz, piyasada 645 kalem ilacın bulunamadığına dikkat çekerek, sorunun çözümü için önerilerini sıraladı
KASTAMONU ECZACILAR ODASI'NDAN BOZKURT'A YARDIM ELİ
Sel afetinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde Gezici Eczane Tırı'yla bölgeye büyük katkı sunan Kastamonu Eczacılar Odası'ndan, bir destek daha geldi.