Arama
Arama Sonuçları
Akaryakıtta şok hamle!
Akaryakıtta nakit ödemeye indirim, kartla ödemeye zam geliyor.
Trafik sigortasına yeni düzenleme geliyor
Trafik sigortasında poliçe kesilememesi yönündeki tartışmalara çözüm olması amacıyla SEDDK tarafından “Trafik Teklif Platformu” için ilk adım atılarak yönetmelikle ilgili süreç resmen başlatıldı.
Togg'a 105 bin liralık faiz zammı
Yerli otomobil Togg için bankaların özel olarak kullandırdığı taşıt kredisi faiz oranları yüzde 0.99’dan yüzde 1.59'a yükseldi.
Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar değişti
BDDK, ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketicilerin ikinci ev alımında şartlar değiştirildi.
Kamu bankalarından konut kredisi için müjde! Ekim ayında hayata geçiyor
Konut fiyatları artmaya devam ederken, konut kredisi faiz oranları da yükselişini sürdürüyor. Bu kapsamda kamu bankaları öncülüğünde yeni bir konut kredisi kampanyasının işaret fişeği yakıldı. Hem sıfır hem de ikinci el konutlar için geçerli olması beklenen kampanyada 180 ay vade ile yüzde 1,20’lik faiz oranı üzerinde duruluyor. Düzenlemenin Ekim ayında hayata geçirilmesi planlanıyor.
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti!
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir hamle yaparak tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.
İlk evini alacaklara 'uygun konut kredisi' planı!.. İşte ayrıntılar
Hükümet ilk kez konut alacaklara yönelik çalışmalarını sürdürürken, uygun fiyatlı kredi üzerinde çalışıldığı da kaydedildi.
KKM hız kesti! 150 milyar liralık artışın ardından yavaşladı
Kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam para 11 Ağustos haftasında 75 milyar 337 milyon lira artarak 3 trilyon 357 milyar 708 milyon lira oldu. 4 Ağustos haftasındaki 150 milyar liralık artışın ardından KKM'deki büyüme hızında böylece yavaşlama kaydedilmiş oldu
Deprem sigortası kalkıyor, yerine afet sigortası geliyor
Kahramanmaraş depremi sonrası sigorta sisteminde köklü değişiklikler hayata geçiriliyor. Yeni dönemde deprem sigortasının yerine Afet Sigortası geliyor, enflasyona endeksleniyor ve teminatlar iki katına çıkıyor.
En çok altın alan iller hangisi?
Son günlerin favori yatırım aracı altına en çok hangi il yatırım yaptı? Türkiye'nin en fazla altın mevduatının bulunduğu iller hangisi?
Kaskoda fiyat değişikliği: vatandaştan şikayet yağıyor!
Araç fiyatlarındaki artışın ardından gözler kasko ve sigorta poliçelerine çevrildi. Hal böyle olunca sigorta şirketleri bazı otomobillere kasko yapmaktan kaçınıyor. Peki fiyatlarda son durum ne? İşte detaylar...
Bankalar kredi vermeyince devreye onlar girdi
İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 5 seviyelerine gelirken GSM operatörlerinden beklenmedik bir adım atıldı.
KKTC’den Ankara’ya “taksit yasağı bize uygulanmasın”
BDDK'nın yurtdışı için getirdiği kredi kartına taksit sınırlaması, KKTC turizminde paniğe sebep oldu. KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı Aktunç, bu uygulamanın Kıbrıs seyahatlerinde uygulanmamasını talep etti.
BBDK'dan düzenleme: Yurt dışı seyahat, havayolu ve konaklama kredi kartıyla taksit sınırı değişti mi?
Kredi kartı taksit düzenlemesiyle ilgili BDDK'dan son dakika açıklama geldi.
Konut kredisinde büyük çıkmaz! 40 bin TL maaşı olana var
Daha seçici davranan bankalar artık aylık ortalama geliri 40 bin lira ve üzerinde olan, gelir düzeyi yüksek, hatta beyaz yakalı, kredi skoru yüksek ve düzenli ödeme yapanlara öncelik tanıyor.
Sıfır Faizle Ev Sahibi Olmanın Sırrı: Katılımevim
Günümüzde, faizsiz ev sahibi olmak için en çok tercih edilen en popüler ve güvenilir tasarruf finansman adresi Katılımevim’dir.
Kapış kapış gidecek! Vergisiz telefon fiyatları ne kadar?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimleri öncesinde yaptığı açıklamalarda, üniversite öğrencilerinin tek bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon ve bilgisayar satın alabileceklerini söyledi.
Ticari kredilerde sıkıntı büyük!
Bankalar kredi musluğunu kısınca kullanım da azaldı. Ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı.
Bürokraside kritik atamalar geliyor
Özellikle bakan yardımcılıklarına, en az bir eski milletvekilinin atanacağı belirtiliyor.
Slip devri kapandı, dijitale geçiş başladı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), POS cihazlarında kullanılan kâğıt miktarının azaltılması hedefiyle yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.
Kredi kartı kullanıcıları için yeni düzenleme yapıldı
Kredi kartı kullanıcılarına yönelik olarak BDDK tarafından yeni bir düzenleme yapıldı.
Kur korumalı mevduatta yeni rekor…
Kur korumalı Hesap, devreye girdiği an kuru dengeledi. Çok tartışılan hesapla ilgili yetkililer, bu hesabın bir bütün içinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Hesap bugün 2 trilyon 117 milyar 590 milyon liralık büyüklüğe ulaştı.
Bakan Nebati: “Bankacılık sektörümüz son derece sağlıklı bir görünüme sahip”
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bankacılık sektörümüzün güçlü sermaye yapısı, yüksek aktif kalitesi ve karlılık oranlarıyla son derece sağlıklı bir görünüme sahip olduğunu teyit eder niteliktedir” dedi.
"Mutlaka bankaya gidip isteyin"
En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi sonrası uzmanlardan banka promosyonu uyarısı geldi.
Konut kredisinde limit güncellemesi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, daha önce 2 milyon lira ve altında olan konutlar için belirlediği yüzde 90'a kadar kredi kullanım sınırını 5 milyon lira ve altında olan konutlar şeklinde güncelledi.
Sigorta sektörü deprem bölgesinde hasar ödemelerine başladı
TSB Başkanı Atilla Benli, sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sektörün hasar ödemelerine başladığını kaydetti. sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını bildirdi. Türkiye Sigorta Birliği'nden (TSB) yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Atilla Benli, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet bölgesindeki incelemelerini sürdürdüklerini, yüzyılın en büyük afetiyle karşı karşıya olduklarını ancak sigorta sektörünün bugünler için var olduğunu aktardı.