Bürokraside kritik atamalar geliyor;

Bürokraside kritik atamalar geliyor

Özellikle bakan yardımcılıklarına, en az bir eski milletvekilinin atanacağı belirtiliyor....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bürokrasiye yeni atamalar yapmak için haftalardır listeler üzerinde çalıştığı bildirildi. Özellikle bakan yardımcılıklarına, en az bir eski milletvekilinin atanacağı belirtiliyor.

Yeni hükûmetin kurulmasından hemen sonra, kabine üyelerinden çalışacakları ekipleri bildirmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bürokrasiye yapılacak yeni atamaları bu hafta içinde tamamlayacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, ilk kabine toplantısında Erdoğan, bakanlardan çalışacakları ekipleri kendisine bildirmesini istedi. Bu kapsamda her bakanın, Cumhurbaşkanına bakan yardımcılıkları ve üst düzey bürokratlarla ilgili alternatifli liste sunduğu öğrenildi.

Erdoğan’ın, kendisine bildirilen isimler üzerinde yaklaşık bir haftadır çalışma yaptığı belirtildi. Erdoğan’ın bu listeler üzerinde yaptığı değerlendirmenin tamamlandığı ve bu hafta içinde bürokrasiye yeni atamalar yapılabileceği ifade edildi.

Özellikle bakan yardımcılıklarına, her bakanlık için en az bir eski milletvekilinin atanacağı belirtiliyor.

KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENECEKLER

Eski milletvekillerinden bakan yardımcılığına gelecek olanların, bir anlamda, saha ile hükûmet arasında köprü görevi üstlenecekleri, partiden ve vatandaştan gelecek talepleri hükûmetin gündemine taşımakla görevli olacakları ifade edildi.

Öte yandan, Şahap Kavcıoğlu’nun, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bilgisi dışında BDDK Başkanlığına getirildiği iddialarının da doğru olmadığı belirtildi. Kavcıoğlu’nun atamasına Erdoğan’ın, Şimşek’le görüşerek karar verdiği ve Şimşek’e ‘Uyumlu çalışacağınıza inanıyorum’ dediği öğrenildi.

AK Parti kurmaylarına göre, seçim süreci boyunca dövizdeki hareketliliği bir şekilde kontrol ettiği için Erdoğan, Kavcıoğlu’nu ‘uygun bir göreve’ atadı. 

Kaynak: Haber 7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum