BBDK'dan düzenleme: Yurt dışı seyahat, havayolu ve konaklama kredi kartıyla taksit sınırı değişti mi?;

BBDK'dan düzenleme: Yurt dışı seyahat, havayolu ve konaklama kredi kartıyla taksit sınırı değişti mi?

Kredi kartı taksit düzenlemesiyle ilgili BDDK'dan son dakika açıklama geldi....

Ekonomiye yönelik önemli karar alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı taksitlendirme sürelerinde değişikliğe gitti. Yapılan açıklamada, "Kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme sürelerinin; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı. Peki, yurt dışı seyahat, havayolu ve konaklamalarda kredi kartı taksiti kalktı mı, taksit sınırı ne oldu? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.


BDDK'dan yurt dışı kredi kartı harcamalarında taksit sınırı kararı geldi. Yapılan açıklamayla BDDK yurt dışı kredi kartı harcamalarına yönelik önemli karar alındığını duyurdu. Buna göre havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı kredi kartı harcamalarda taksitlendirme yapılamayacak. Yapılan duyuru sonrası vatandaşlar da yurt dışı konaklama harcaması kredi kartı taksit sınırı düzenlemesinin detaylarına yoğunlaştı. İşte, BDDK kredi kartı taksit düzenlemesinin ayrıntıları.


YURT DIŞI SEYAHAT, KONAKLAMA VE HAVAYOLU KREDİ KARTI TAKSİT SINIRI NE OLDU?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı kredi kartı harcamalarına yönelik yeni kararlar aldı. BDDK'dan yapılan açıklamada, "Havayolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kart harcamalarına taksit yapılamayacak." ifadelerine yer verildi.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı kredi kartı kullanımına yönelik yeni kararlar aldı.


BDDK KREDİ KARTI TAKSİT DÜZENLEMESİ

BDDK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılacak koordineli adımlar kapsamında 31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından artırılmasına karar verilmiştir.


Ayrıca, kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme sürelerinin; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verilmiştir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum