Kamu bankalarından konut kredisi için müjde! Ekim ayında hayata geçiyor;

Kamu bankalarından konut kredisi için müjde! Ekim ayında hayata geçiyor

Konut fiyatları artmaya devam ederken, konut kredisi faiz oranları da yükselişini sürdürüyor. Bu kapsamda kamu bankaları öncülüğünde yeni bir konut kredisi kampanyasının işaret fişeği yakıldı. Hem sıfır hem de ikinci el konutlar için geçerli olması beklenen kampanyada 180 ay vade ile yüzde 1,20’lik faiz oranı üzerinde duruluyor. Düzenlemenin Ekim ayında hayata geçirilmesi planlanıyor....

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) harekete geçti. Düşük faizli yeni ‘süper konut kredisi’ geliyor. İlk kez ev sahibi olacaklar için çalışmalar hızlandırıldı.

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASINDA DETAYLAR NETLEŞTİ

Show Ana Haber'de yer alan habere göre, yeni konut kredisi için sinyali Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vermiş ilk kez ev sahibi olacakları teşvik edecek düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söylemişti ve o çalışmaların detayları da netleşmeye başladı. Yeni konut kredisi kamu bankalarından alınacak. 180 ay vade ile yüzde 1,20’lik faiz oranı üzerinde duruluyor. Kararın hem sıfır hem de ikinci el konutlar için geçerli olması bekleniyor.

Kamu bankalarının konut sektöründeki daralmanın önüne geçmek ve piyasada bozulan arz talep dengesini yeniden sağlamak adına bu kampanyayı başlatacağı ifade ediliyor.

DÜZENLEME EKİM AYINDA HAYATA GEÇİRİLECEK

Konut kredisinde faizler Haziran ayında yüzde 18 seviyesindeydi ama Ağustos ayında yüzde 35’lere kadar yükseldi. Faizlerin yüksek olmasının yanında bankaların kredi vermemesi de satışlara doğrudan yansıdı. Konut kredisinde yeni kampanyanın sektörü de canlandırması beklenirken düzenlemenin Ekim ayında hayata geçirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Kaynak: MYNET

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum