Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne yeni isim!
Emekliliğini isteyerek görevinden ayrılan ve Kastamonu Entegre'de Hammadde Tedarik Bölge Müdürü olarak göreve başlayan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu'nun yerine Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan Kolsuz vekaleten getirildi.
YKS şampiyonundan Vali Dallı’ya ziyaret
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sayısal puanda Türkiye 37.'si olan Kastamonu Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Şeker, Kastamonu Valisi Meftun Dallı’yı ziyaret etti.
Kastamonu'da 4 kişi hayatını kaybetti
Kastamonu'da bugün 4 kişi yaşamını yitirdi.
Sulama sıkıntısı yaşanan arazilerde inceleme!
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ve Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, Tosya ilçesinde çeltik alanlarında sulama sıkıntısının yaşandığı arazilerde incelemelerde bulundu.
Kastamonu'da özel bireyler çilek üreticisi oldu!
Kastamonu Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulunun hazırladığı projeyle 10 özel birey ve ailesi için ikiyüzer metrekare büyüklüğünde çilek bahçesi oluşturuldu Kastamonu Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu: "Okulları bittikten sonra bu çocuklarımız bir boşluğa düşmekte. Sosyal hayat içerisinde hem rahat nefes almalarını sağlayacak hem de onların sosyal ekonomik düzeyde gelişimlerini sağlayacak bir proje"
Memur ve emekli ne kadar zam alacak? İşte liste…
Temmuz'da emekli aylıklarına yüzde 25.2 ile yüzde 26.4 aralığında zam yapılması bekleniyor. Memur ve memur emeklisinin zammı ise yüzde 19-20’de kalacak.
Sabuncular Orman Deposu'na inceleme!
Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Kastamonu'yu ziyaret etti. Özkaya, Kastamonu programı kapsamında Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü Sabuncular Orman Deposu'nda incelemelerde bulundu.
Basketbolda şampiyon ‘Mustafa Kaya’ oldu
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları Gençler B Basketbol Kastamonu İl Birinciliği müsabakaları Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda oynandı.
Kastamonu’da ‘katil arı’ seferberliği
Karadeniz Bölgesi'nde görülen ve kestane ağaçlarını kurutan gal arısıyla mücadele için laboratuvar ortamında üretilen böcekler Kastamonu'da doğaya bırakıldı. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından şu ana kadar kestane ağaçlarına 8 bin böcek salındı.
Batı Karadeniz’in kalbi Kastamonu’da attı
Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi (Genç Lig) Batı Karadeniz Bölge Şampiyonası Kastamonu’nun ev sahipliğinde düzenlendi.
Ilgaz'da hizmet içi eğitim!
2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Seminerine, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ilgaz Dağı Yangın Eğitim Merkezi'nde devam edildi.
Azdavay'da ormancılar eğitimde...
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü'nde barkod uygulaması, boylama, mesaha, standardizasyon ve dikili satış konularında eğitim düzenlendi.
Hanönü'de süt toplama merkezi faaliyete geçti!
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Hanönü Bağdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Toplama Merkezi ziyaret etti.
Ortaokullar oryantiringde yarıştı
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Oryantiring İl Birinciliği düzenlendi. Kastamonu Fen Lisesi’nin çevresinde düzenlenen il birinciliğine toplam 68 sporcu katıldı.
Liselerin futbol mücadelesi nefes kesti
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Gençler Futbol İl Birinciliği sona erdi. Erkeklerde 42, kızlarda ise 14 olmak üzere 56 takım ile oynanan karşılaşmalar toplamda 672 sporcu ile rekor bir katılım ile gerçekleşti.
"Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Kastamonu'da Aile Hekimlerine sertifikalı eğitim!
Aile hekimlerine yönelik olarak düzenlenen Bölgesel  Aile Hekimliğine Uyum 1. Aşama Sertifikalı Eğitim programı tamamlandı.
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Geliyor!.. Perşembe'ye dikkat
Türkiye'nin, Perşembe gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.
Kastamonu İl Müdürü'ne plaket!
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2024 yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçe Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay'a katılan Kastamonu  Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu'na Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız tarafından plaket takdim edildi.
Kastamonu İl Müdürü'ne plaket!
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2024 yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçe Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay'a katılan Kastamonu  Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu'na Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız tarafından plaket takdim edildi.
Bilek güreşi müsabakaları nefes kesti
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalara kız ve erkeklerde toplam 260 sporcu katıldı.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Elden para verenler de yargılanabilir!
Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava, Türkiye gündemine oturdu.
Dünya Şampiyonu'ndan İl Müdürü Gümüş'e ziyaret
Muaythai Gençler Dünya Şampiyonu Hamza Eren Göksu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü  ziyaret etti.
İçme suyu sorunu çözüme kavuşuyor
Kastamonu Seydiler İlçesinde içme suyu sorunu nihai sonuca kavuşuyor.
Gezerken öğrenmeye devam
Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, gezerek kentin tarihi ve kültürünü öğrenmeye devam ediyor.
Sel kontrol projeleri hayata geçirildi
Çölleşme, erozyon ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Kastamonu, Bozkurt İlçesi, yukarı havzasında bulunan ve proje sahası sınırı içinde meydana gelen derelerde yağış akış rejiminin kontrol altına alınması amacıyla Ezine Çayı havzası 6 mikro havzaya bölünerek sel kontrol projeleri yaptırıldı.