Al sana yurt!;

Al sana yurt!

2017 yılında 300 kişilik yurt yapılması planlanan ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın Kastamonu ziyaretlerinde incelemelerde bulunduğu yurt binasında, çalışmalar durdu....

2017 yılında 300 kişilik yurt yapılması  planlanan ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın Kastamonu ziyaretlerinde incelemelerde bulunduğu yurt binasında, çalışmalar durdu.

Mahallede farklı amaçlar için kullanılmaya başlanan ve mahalle sakinlerinin önünden geçerken tedirgin olmaya başladığı atıl vaziyetteki bina için vatandaşlar 'ya yapın, ya yıkın' ifadeleriyle tepkisini dile getirirken; binanın çevresinde ihale tarihi, ihale süresi, yapım süresi ve bütçe gibi hiç bir bilgi olmaması da dikkat çekiyor.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, 2017 yılındaki Kastamonu Ziyaretlerinde, Kastamonu Belediyesi tarafından yurt yapılması karşılığında TÜGVA’ya tahsis edilen yurt binasında incelemelerde bulunmuştu. Yurt binasının 300 kişilik olacağını belirtilerek, iki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenmişti ama aradan geçen 4 yıl sonucunda herhangi bir gelişme olmadı.

Binadan çok  sayıda malzeme çalındığını da öğrenilirken,  atıl vaziyetteki binanın giriş ve çıkışlarının açık olması da art niyetli kimselerin ilgisini çekiyor.

 

Çevresine moloz ve çöplerin de atıldığı gözlemlenen bina için mahalle sakinleri acil çözüm beklerken; olası bir faciada muhattab bile bulamayacaklarından korkuyorlar. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum