Kandaki Şekeri Düzenleyen İşte Mucizevi Meyve (Pepino);

Kandaki Şekeri Düzenleyen İşte Mucizevi Meyve (Pepino)

Kavun ve muz karışımı bir tadı olan pepino meyvesi son yıllarda popüler olmaya başladı. Pepino bir tropikal iklim meyvesidir. Yüksek aşama lif içerdiğinden diyet yapmak isteyenler için idealdir. En iyi faydası ise kandaki şekeri dengeler. Dondurma ile beraber tüketilen pepino meyvesi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Pepino meyvesinin faydaları nedir?...

Akdeniz iklimine uygun olan bu meyvenin yetiştiriciliğine Antalya civarında başlandı. Amerikalıların sağlık iksiri olarak gördükleri Pepino C vitamini bakımından zengindir. İlkbahar ortalarından itibaren raflardaki yerini almaya başlayan pepino muz ve kavun karışımı bir tada haizdir. Görünüş itibariyle ise kavuna benzer. Ancak ebat olarak daha küçüktür. Bolca etli olan pepino, tropikal meyveler arasında tüketimi giderek artan bir meyve oldu. Sulu bir meyve olduğundan yaz ayları için inanılmaz bir lezzettir. Vücut direncini artıran pepino meyvesi, solunum yolları enfeksiyonunu önler. Boğazcaı virüslerden arındıran akciğere inen havayı temizler. Çocukların vücut gelişimine de katkı sağlar. Kabukları soyulmadan da tüketilebilen pepino meyvesi çeşitleri vardır. Bunlar arasında en yaygınları ise schmidt, kawi, suma, asca, lincoln, gold, golden litestipe, miski ve comeraya'dır. 


Şeker Hastalarının Tüketebileceği işte O Meyve


Gelişim çağındaki çocuklardan tutunda adet dönemindeki kadınların sağlığına kadar birçok alanda yarar sağlar. Ek olarak ihtiva ettiği şeker kandaki şekeri dengelediğinden diyabet hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir meyve türüdür. Üst solunum yollarına karşı bağışıklığı artıran bu besin aynı süre da ihtiva ettiği kalsiyum sayesinde kemik yapısını güçlendirerek ağrıların oranını azaltır. 


Uykuyu Düzenliyor


Çok azca besinde bulunan K vitamini bakımından oldukca varlıklı olan bu meyve kanın pıhtılaşmasını hızlandırarak hemofili hastalığı benzer biçimde riskli hastalıklara naturel fayda sağlar. Beyindeki melatonin hormonunu artıran pepino meyvesi uyku problemi yaşayan kişiler için de birebir yararlıdır. Kalınca tabakası yardımıyla lif oranı yüksek olan bu meyve sindirimi kolaylaştırır. Bununla beraber tokluk hissi verir.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum