Kastamonu’ya 1.058 konut inşa edilecek;

Kastamonu’ya 1.058 konut inşa edilecek

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin tanıtımı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve ekim sonuna kadar sürecek sosyal konut projesinin ilk temelini yılbaşında atıyoruz. Sosyal konut sayısını 2 milyona, oturan sayısını 10 milyonun üzerine çıkarmış olacağız. Projemizin ismini 'ilk evim', 'ilk iş yerim' olarak belirledik” dedi. TOKİ sosyal konut yerlerini de yayınladı. Bu verilere göre Kastamonu’da toplam bin 58 konut inşa edilecek....

KASTAMONU’YA 1.058 TOKİ SOSYAL KONUT İNŞA EDİLECEK

TOKİ Sosyal Konut Projesi hakkında detaylar belli oldu. 14 Eylül'de erişime açılacak başvurulara binlerce kişi katılacak. 250 bin TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin hangi illerde yapılacağı da belli oldu. Sosyal Konut Projesi kapsamında Kastamonu’da toplam bin 58 konut inşa edilecek. Merkeze 400 konut, Araç ilçesine 79, Ağlı ilçesine 46, Cide ilçesine 94, Devrekani ilçesine 80, Küre ilçesine 98, Seydiler ilçesine 63, Çatalzeytin ilçesine 63, İhsangazi ilçesine ise 135 konut olmak üzere toplam bin 58 TOKİ Sosyal Konut inşa edilecek. 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN KONUT FİYATLARINI AÇIKLADI

2+1 TOKİ KONUT FİYATLARI

Vatandaşlar toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara 2 bin 280 liradan taksitlerle 240 ay vade ile sahip olacak.

3+1 TOKİ KONUT FİYATLARI

Toplam 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir.

İŞYERİ TOKİ KONUT FİYATLARI

İş yerlerini 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle, 120 ay vade ile sunulacak.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

TOKİ, tarihin en büyük sosyal konut projesinin başvuru bedelini açıkladı. Sosyal konut projesinin başvuruları Ziraat Bankası, Halkbank şubelerinden ve E-Devlet üzerinden yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başvurularının yarın başlayacağını ve Ekim ayına kadar devam edeceğini duyurdu. Sosyal Konut projesinin içinde konut, konut arsaları ve sanayi siteleri olacak.

Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engelli vatandaşlara özel kontenjan ayrılacak. Gençler yüzde 20 , Emekliler yüzde 20 , Şehit Yakınları - Gaziler yüzde 5, Engelliler yüzde 5, Diğer Vatandaşlar yüzde 50 olarak açıklandı.

KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları ise şöyle belirlendi; “T.C. vatandaşı olması. Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması. Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama. İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)  Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması. Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir. Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.”

Başvuru bedeli ise 500 TL olduğu belirtildi.

SANAYİ SİTESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Sanayi Sitesi başvuru şartları ise şöyle açıklandı;“T.C. vatandaşı olması. Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmak. 18 yaşını doldurmuş olmak. Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi veya Vergi Mükellefi olmak, e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgeler. Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması.”

Başvuru bedelinin 2 bin TLolduğu belirtildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum