Şehrin altyapısı değişmeli mi?;

Şehrin altyapısı değişmeli mi?

3 Eylül günü Kastamonu’da meydana gelen aşırı yağış nedeniyle caddeler ve sokaklar göle döndü. Kastamonu Belediyesi ekipleri ise gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, yaptığı açıklamada; "Kastamonu'nun altyapısının değişmesi gerektiğini, ancak bu sorunun 50 yıllık bir problem olduğunu ve bu problemin 3 yılda çözülme ihtimalinin olmadığını vurguladı. Şehrin altyapısının, Belediye bütçesiyle yapılmasının mümkün olmadığını da dile getiren Vidinlioğlu, fon ya da hükümet tarafından destek verilmesiyle bu sorunun çözüleceğini söyledi. Peki vatandaşlar şehrin altyapısının değiştirilmesini istiyor mu? Detaylar haberimizde......




"NASRULLAH MEYDANI'NIN ALT YAPISI YETERLİ DEĞİL"

Nasrullah Meydan'ında dükkan sahibi olan Alpay Çemekoğlu konuyla ilgili; "Kastamonu'nun alt yapısı yeterli mi bilemem ama Nasrullah Meydanı'nın alt yapısı yeterli değil. Sel olduğunda burada tek bir rögar çekti. Diğer rögarlar ise suyu olduğu gibi yukarıya verdi bunun sonucunda da Nasrullah Meydan'ında esnaflık yapan tüm dükkanlara su girdi. Dükkanlarımıza  su olduğu gibi girdi. Lokumlarımız, şekerlerimiz hepsi telef oldu. Dükkanda suya dayanacak ürün yok malum. Suyun şiddeti ile kapılar kapandı, stantlarımız devrildi. Aşağı yukarı 50-60 bin civarında zararımız oldu. Suyu dışarıya boşaltırken dükkanın camları patladı. Sanıyorum ki geri atan su pis suydu çünkü yağmur suyundan farklı bir koku vardı. Sular çekildiğinde de yerlerde pislik vardı yani bunun rögardan vermesi normal değil. Nasrullah'ın eski halinden çok memnunduk. Daha sonradan gelen seçimlerde, başımıza gelenler burayı böyle yapma isteği buldu. Eski hali olan yeşil alan ve ağaçlar geri getirilmeli.Bu yaşanan selde ağaçlar ve yeşil alanlar olsaydı farklı olabilirdi.10 yıldır burada esnaflık yapıyor Babam, daha öncelerinde aşağı kısım doluyordu ama hiç yukarı çıktığını ve bu kadarını daha önce hiç görmemiştim" şeklinde konuştu.

"SIKINTI YAŞATMAYACAK BİR ALTYAPININ OLMASI LAZIM"

Ahmet Sivrioğlu isimli vatandaş ise; "Kastamonu'nun alt yapısının mutlaka iyi olmasını isterim.Böyle sel geldiği zaman ya da yağış meydana geldiği zaman sıkıntı yaratmayacak kadar alt yapı olması lazım ama Allahın gücüne hiç kimsenin gücü yetmez. Allah'ın felaketinin önüne duramayız, ne yaparsak yapalım. Gelecekte ne olacağını bilemeyiz, önlemler alsak da yağışın şiddetini boyutunu bilemeyiz. En iyi şekilde önlem almak istesen de buna gücümüz yetmez" dedi.

"ALT YAPISI DEĞİŞTİRİLDİ AMA YETMİYORSA, YETERLİ GELMİYORSA DÜZENLENEBİLİR"

Nasrullah Meydanı'nda dükkan sahibi olan İsmail Kargılı ise; "Yüksek ani yağışlarda, uzun süre yağışlarda Nasrullah Meydanı'ndaki esnaflar etkileniyor. 30 seneden bu yana bu 3 kere yaşadık bu anı. Alttaki dükkanlar ise daha çok etkiliyor. Ama bu selde üstte bulunan dükkanlara da girdi. Nasrullah Meydan'ın alt yapısı değiştirildi ama yetmiyorsa, yeterli gelmiyorsa daha büyük borular konularak bir sonraki yağışlarda etkilenme azaltılabilir. Nasrullah Meydan'ından harç,  Salıpazarı civarları o alanlarda su birikmesi oluyor "ifadelerine yer verdi.   





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum