21 kişiye sertifika verilecek;

21 kişiye sertifika verilecek

İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan “Mürver Yetiştiriciliği ve Mürver Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesi” bünyesinde Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz arasında 28 Nisan 2022 tarihinde İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan Protokol kapsamında Kastamonu Orman Fidanlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gölköy Fidanlık Şefliğinde Kastamonu Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO işbirliği ile 7 Haziran 2022 tarihinde başlayan “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu” düzenlendi....

Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Orman Fidanlığı Müdürü Levent Teroğlu, İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop’un katılımları ile kurs, 30 Haziran 2022 tarihinde sonlandırıldı.


TANRIKULU; “ÇİFTÇİLERİMİZ, TARAFINDAN TIBBİ BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE GÖSTERİLEN ÖNEMİN FARKINDA”

İl MüdürüTanrıkulu, son yıllarda Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine verilen önemden bahsederek; “Bakanlığımız olarak çiftçilerimiz tarafından Tıbbi Bitki Yetiştiriciliğine gösterilen önemin farkında. Özellikle kadın üreticilerimiz için biçilmiş kaftan. Hem bakımı kolay hem de yüksek gelir getiriyor. Bu nedenle son birkaç yıldır. Bu konu üzerine projeler geliştiriyor eğitimler veriyoruz. Bu bağlamda Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünün bize vermiş olduğu destekten de son derece memnunuz. Umarım bu birliktelik ile daha çok projeye başarıyla imza atarız. Sertifikaların kadın üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

TEROĞLU; “KURS İLE ARTIK ÇALIŞANLARIMIZ DA SERTİFİKALI OLDULAR”

Fidanlık Müdürü Levent Teroğlu ise, Müdürlük bünyesinde yapılan çalışmalardan ve yetiştirilen fidanlardan bahsetti. Teroğlu konuşmasını, şöyle sürdürdü; “Aynı Bakanlığa ait iki farklı kuruluş arasında tesis edilen işbirliğinin olumlu sonuçları olacak. Bugün bunlardan birini sonlandırıyoruz. Kastamonu Orman Fidanlık Müdürlüğümüz olarak tıbbi nane, adaçayı ve kekik üretimimiz uzun zamandır devam etmekte. Burada çalışan arkadaşlarımızla beraber bu işi en iyi şekilde sürdürüyoruz. Açılan bu kurs ile artık çalışanlarımız da sertifikalı oldular. Müdürlüğümüz bünyesinde mevcut diğer Fidanlık Şefliklerinde hizmet veren arkadaşlarımız için de kurslar düzenleyeceğiz. Umarım hepimiz için hayırlısı olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Ziraat Mühendisleri Ömür Onur ve Harun Demirci’nin anlatımları ile düzenlenen kursa; Gölköy Fidanlık Şefi Orman Mühendisi Zehra Enez ve Esra Sarıalioğlu ile birlikte Şeflikte hizmet veren kadın ve erkek çalışanlar katıldı. Katılımcılara, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Kastamonu da doğadan toplanan ve yetiştiriciliği yapılan bitkiler konularında bilgiler verildi. 

“21 KİŞİYE HALK EĞİTİM MERKEZİ ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEK”

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;  “Son yıllarda birçok alanda doğal ürünlere olan talebin artması;  yenilenebilir endüstriyel ürün kaynaklarının yanı sıra bitki bio- çeşitliliğini koruma ihtiyacının doğmasına neden olmuştur. Bu nedenle, doğadan aşırı miktarda toplanan ve geniş ihracat ürünü bitki türlerinin tarımına geçilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Açılan bu kurslarla doğadan toplama yerine kültürel üretime geçilmesinin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir tarımın yaygınlaştırılması amaçlanmıştır. Kursa katılan 21 kişiye Halk Eğitim Merkezi onaylı Sertifika düzenlenecektir. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ile imzalanan İşbirliği Protokolü ile Projemize destek veren Kastamonu Orman Fidanlık Müdürlüğü ve çalışanlarına teşekkür ediyor açılan kursun İlimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” denildi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum