“Gelin, Berat’a can olalım”;

“Gelin, Berat’a can olalım”

Geçtiğimiz gün canlı yayında, SMA Tip 1 hastası Berat Bebek’in ilacı için yapılan yardım kampanyası hakkında mahalle sakinlerine duyuru yapan Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, Berat bebek için mahallelilerden destek beklediklerini açıkladı. Mahalle Mhtarı Çölez açıklamasında; “Hastalık bu ne zaman karşımıza çıkacağı belli olmuyor. Hep birlikte bu evladımıza sahip çıkalım. Bugün bir başkansının evladı yarın bizim evladımız. Gelin Berat’a can olalım. Bu kardeşimizi ve ailesini mutlu edelim” dedi....

4,5 aylıkken SMA teşhisi konulan Berat Çelik’in yurt dışındaki gen tedavisi için 1 milyon 877 bin dolara ihtiyacı var. Valilik izinli destek kampanyası şuanda yüzde 75 oranında. Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, SMA Tip 1 hastası Berat bebek için harakete geçti. Çölez, mahalleliden destek beklediğini belirterek, kampanya hakında bilgilendirmelerde bulundu.


“KÜÇÜK BÜYÜK DEMEDEN YARDIM TALEBİNDE BULUNUYORUZ”

Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, yaptığı açıklamada; “Sosyal medya hesaplarınızdan takip ettiğinizde karşınıza çıkmıştır diye düşünüyorum. Berat’a umut ol diye sosyal medyada çok sayıda çalışma gerçekleştiriliyor. Kastamonu’dan ileri gelen ağabeylerimiz, büyüklerimiz bu çalışmaya destek verdiler, katıldılar. Acizane sizlerin çocuklara olan sevginiz ve hayırseverliğinizi bildikleri için Kuzykent Mahalle sakinleri adına da benden bu desteği talep ettiler. Ben de sizlere güvenerek karşınıza çıktım. SMA Tip 1 hastası Berat kardeşimiz için sizlerden yardım talep ediyoruz. Bu yardım nasıl olacak? Kampanya, İstanbul Valiliği’nden onaylı, Türkiye’nin 81 ilde izin alınmış durumda. Valilik izin numarası paylaşılan resimde var. Sizlerin kontrol edebilmesi adına da faaliyet numarası 21-1153. Google’a yardım kampanyası sorgula yazdığınızda Sivil Toplumla İlişkiler Müdürülüğü’nün bir linkini göreceksiniz. Buraya tıkladığınızda yardım çalışmasının İçişleri Bakanlığı’nca onaylı olduğunu da göreceksiniz. Hangi alanalarda yardım çalışması yapılacabileceği yazılı. Arzu ederseniz buradan da meselenin ciddiyetini araştırabilirisniz.  Sizlerden küçük büyük demeden yardım talebinde bulunuyoruz. Paylaşılan resimlerdeki hesap numarasına bu parayı açıklamayla beraber gönderip dekontu bana artması  gerekiyor. Dekontu aile ile paylaşacağız. Ale bu toplanan parayı takip ediyor. İşin ümitlendirici tarafı yüzde 75 oranında rakama ulaştılar çok az sayıda bir rakama ihtiyaç kaldı. Kendi çoluğumuzu çoıcuğumuzu gözümüzün önüne getirelim.   Hastalık bu ne zaman karşumuza çıkacağı belli olmuyor. Hep birlikte bu evladımıza sahip çıkalım. Bugün bir başkansının evladı yarın bizim evladımız. Bu kardeşimizi ve ailesini mutlu edelim. Bu çalışmları yakından takip ettim. Çok da duygulandım. Başka illerimiz birinci sma hastalarını bitirip ikinci sma hastalarına geçti. Biraz az desteledik kendim için de konuşuyorum bunu. Berata can olalım. Her zaman olduğu gibi bir kere daha el ele verelim” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum