Kastamonu SMMMO'da ‘Kulaksızoğlu’ dönemi;

Kastamonu SMMMO'da ‘Kulaksızoğlu’ dönemi

Kastamonu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 24’üncü Olağan Genel Kurulu, odanın yeni hizmet binasında bulunan konferans salonunda gerçekleştirildi....

Tek liste halinde gerçekleştirilen kurulda Numan Serdar Kulaksızoğlu, başkanlığa seçildi.

Genel kurula AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, CHP Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, çeşitli kurum müdürleri ve delegeler katıldı.

ÖZDEMİR: “HİZMET BİNAMIZI 4 BUÇUK AYDA BİTİRDİK”


SMMMO eski Başkanı Yaşar Özdemir, genel kurulda yaptığı açılış konuşmasında, yeni yapılan hizmet binasının yoğun çabalar sonucu yapıldığının bilgisini vererek; “Şu an içinde bulunduğumuz oda hizmet binasını yaklaşık dört buçuk aylık bir çalışma içerisinde bitirdik ve 21 Haziran’da 30 ilin katılımıyla geniş katılımlı olarak yaklaşık 350 misafirimiz de açmak bize nasip oldu. Bu bizim açımızdan gurur verici bir olaydı.  Sadece bunu şahsım kurullarım adına söylemiyorum. Kastamonu meslektaşlarımız ve Kastamonu halkı için de bu böyleydi. Bu süre içerisinde bu binanın bittiğine Sayın valimiz bile İnanamadı. Bunu da konuşmasında dile getirdi. Biz meslektaşları olarak belki görünmese de aslında Türkiye’nin bugün çalışan tüm kurumlarına belki dolaylı veya dolaysız olarak katkı sunuyoruz. Biz meslektaşlar Belki görünmese de bugün Türkiye ekonomisinin çarklarını çevrilmesine tacirimizin, esnafımızın önünü görmesine, ticaretini yönlendirmesini belki akademik olarak üniversitede okuyan öğrencilerin dahi ileriki yaşamlarında katkı sunacakları her türlü mecralara ulaşabilmek adına katkılar sunuyoruz. Biz meslektaşlar olarak 2020 sürecinden 2022 yılının başlarına kadar olan pandemi sürecinde görünmesek de ışıkların yandığı ofislerin çalıştığı hiçbir hizmetin gerek kalmadan çalışmaya devam ettiği bir süreci yaşıyoruz ve bunları hayata geçiriyoruz. Bu bakımdan meslektaşlarımız için daha önceki üst haklarımızın bize sağlamış oldukları oda hizmet binası çok değerliydi ama biz 2016 yılında görevi devraldığımız da bunun nasıl ileri getirebiliriz diye düşündük, adımlar atmaya başladık. 2018 yılında dönemin Belediye Başkanı Tahsin Babaş‘ın katkılarıyla bu oda hizmet binasının arsasının alımını yaptık. 2021 yılında yine dönemin Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu katkılarıyla ve belediye başkan yardımı katkılarıyla temellerini attık çevrelerini düzenledik ruhsatlarını çıkarttık ve bu bina bu şekilde 21 Haziran 2022 yılında vücut buldu” dedi.

“GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIK”

Ülke için yapılan çalışmalara bundan sonra da destek vereceklerinin altını çizen Özdemir; “Sorunlarımız var, bu sorunlarımızın farkındayız ve bu sorunları da uzlaşmacı yapıcı bir dille hem TÜRMOB üst birliğimize hem de gerekli mecralar iletmeye çalışıyoruz. Zaman içerisinde bunların bir kısmı çözülüyor bir kısmı da çözümsüz kalıyor. Fakat şunu bilmenizi isterim inanın Bizler ve bizi temsil eden tüm TÜRMOB Genel Başkanımız başta olmak üzere herkes mesleğimizi bir kademe daha ileri gitmesine bir nebze daha değer bulmasına katkı sunuyorlar. Kolay süreçler değil, sizlerin teveccühü Allah’ın takdiri ile 2016 yılında seçimlerle birlikte göreve geldikten sonra TÜRMOB camiasının ne kadar büyük bir camia olduğunu gördüm. Kastamonu ve Kastamonu meslektaşlarımız bu halkanın içerisinde olmanın ne kadar önemli olduğunu 21 Haziran 2022 de yapılan açılışta gördüler. Bugün varız yarın yokuz 6 yıllık süreç göz kapayana kadar geldi ve geçti. Önemli olan benim ve çalışma arkadaşlarımın mesleğimize ve meslektaşlarımıza ve Kastamonu halkına kalkmış olduğu değer. Bundan sonraki süreçte mutlaka seçilecek, göreve gelecek ve bu bayrağı devralacak arkadaşlarımızın da bu düsturda ilerleyeceğine güvencim tam. 2 dönem kuralımız belki biraz daha uzatılabilir gibi geliyor ama her şeyin bir tadı, enerjisi var. Biz elimizden geldiğince gücümüzün yettiğince hizmet etmeye çalıştık. Demokrasilerin şenlendi ve vücut bulduğu genel konularımız bugün aday veya adaylarımızla tekrar bu göreve talip olmak isteyenlerle bundan sonraki süreçlerde ilerlemeye devam edecek. Önemli olan buradaki kişilerin isimleri değildir. Mesleğe meslektaşa ve Kastamonu halkına kattıklarıdır. Bizler gelip geçiciyiz arkamızdan hoş seda bırakabiliyorsan. Bizim için en büyük ve en değerli kazanım bu olacaktır” diye konuştu.

“BİZ GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ”

Yaşar Özdemir son olarak; “Biz birlikte güçlü bir aileyiz o günden bugüne baktığımız zaman hiçbir şahin olmadığı hiçbir ayrışmanın yaşanmadığı meslek siyasetinin haricinde Siyasetini yapılmadığı 6 yıl geçirdik, ben ve çalışma arkadaşlarım buna Şahin bir Allah daha büyük şahittir. Tek siyasetiniz meslek siyaseti, tek siyasetimiz üyenin menfaati ile ilgili siyaset oldu. Onun haricinde bir elin beş parmağı gibi ayrı ayrı görüşlerimizin olmasına rağmen hiçbir zaman siyasi şapkamızı odanın içeriye koymadık. Bize yakışanı da buydu, yapılan hizmetlerin temel kaynağı da buydu bu hizmet binasının dört buçuk ay gibi bir zamanda bir vücut bulması inanın bizim mesleğimizin renklerinden kaynaklanmaktadır. Bir şeye ihtiyacımız olduğunda biz dedik ki böyle bir işimiz var Acaba bunu kim yapabilir hemen bir meslektaşımız çıktı. Bu bizim camiamızın büyüklüğü ve renkliğinden kaynaklanıyor. Düşünemediğimiz, akıl edemediğimiz, unuttuğumuz şeyler bundan sonraki dönemlerdeki arkadaşlarımız bunları kapatacaktır. Biz bu düzenle yönetim devraldık, bu düzenle de bu yönetimi inşallah yarın ki yapılacak seçimle de devredeceğiz” şeklinde konuştu.

KULAKSIZOĞLU; "KENDİMİZİ SÜREKLİ YENİLEMEMİZ LAZIM"


Tek liste adayı Numan Serdar Kulaksızoğlu ise Genel Kurulu yeni hizmet binasında yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek; “Malumunuz olduğu üzere yarın yapacağımız seçimlerde ben ve ekip arkadaşlarım olarak bu göreve talip olduk.2016 yılından beri odamız gerek kişiler gerekse kurumlar nezdinde hakkı ile temsil edilmiş ve marka değerine her gün daha da değer katmıştır. Sizlerin teveccühü ile bu görev bizlere tevdi edilirse aldığımız bu bayrağı daha da ileri taşımak tek gayemiz olacaktır. Yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde hem mesleki anlamda çok yıprandık hem de eğitim ve sosyal organizasyonlar anlamında birbirimizden uzak kaldık. İnşallah önümüzde ki günlerde böyle felaketlerle karşılaşmaz ve yeni binamızda daha sık bir araya geliriz. Mesleğin kabuk değiştirdiği bu günler de kendimizi sürekli yenilemek ve mesleği eğitimler ile desteklemek zorundayız. Önümüzde ki süreçte bu tarz organizasyonlara sıklıkla yer vermek ve kendimizi tabiri caizse güncellemek zorundayız. Bu eğitimlerin yapılmasında odamızın rolü takdir edersiniz ki çok fazladır. İnşallah bu toplantı salonumuzda nice eğitim ve organizasyonlar da buluşuruz. Sözlerime burada son verirken yarın yapılacak seçimlerde destek ve teveccühlerinize talip olduğumuzu belirtiyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

KÖSE; "KOSGEB DESTEKLERİNDEN MAHRUMUZ"

Kastamonu SMMMO üyesi Fatih Köse de yeni yönetime teklif ve öneriler sundu. Köse, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Maliyet artışlarını ücretlerine yansıtmakta zorlanan meslek mensuplarının ve hatta 1-10 arasında işçi çalıştıran küçük esnafların tüccarlar ile bir tutulmayarak Kısa Çalışma Ödeneği benzeri bir uygulama ile yüklerinin hafifletilmesi amacı ile TÜRMOB da aktif kamuoyu oluşturarak gerçekleştirilmesi için gayret göstermek. Serbest Meslek Mensubu olan Avukatların KDV oranının yüzde 8 iken Mali Müşavirlerin KDV oranının 18 olarak kalmasının hiç bir hukuki, ahlaki ve mantıklı izahı yoktur. Bu adaletsizliğin düzeltilmesi için TÜRMOB da aktif kamuoyu oluşturmak ve gayret göstermek. Sadece seçimlerde ofis ziyareti yaparak değil, meslek mensupların durumlarını, ofislerini, çalışma ortamlarını tespit etmek, çalışma barışını iyileştirecek şekilde üniversitemizin de desteği ile akademik bir araştırma çalışması yapıp, tespitleri ve sorunların çözümü için önerileri içeren bir rapor oluşturarak, olağanüstü genel kurulda müzakere edip uygulanması üzerine çalışmak. KOSGEB desteklerinden mahrumuz. Esnaf Kredi desteklerinden mahrumuz. Yeni meslek mensupları girişimci desteğinden mahrum. Sigortacılar bile KOSGEB desteklerine ulaşabilirken biz mahrumuz. Nitelikli eleman desteğimiz neden yok? Neden olmasın? Bu konuda TÜRMOB ve siyaset mekanizması harekete geçirilmeli. Yeni oda binamızın en etkili ve verimli bir şekilde çalışması amacı ile meslek mensuplarının birer eğitimci olarak eğitilmesi, akredite edilmesi, salgın sonrası yaygınlaşan dijital eğitim imkanları hazırlanarak meslek içi eğitim, ön muhasebeci eğitimi, bağımsız denetim eğitimi gibi eğitimler ile, diğer kurum ve kuruluşların meslek içi eğitimlerine de açarak odanın sürdürülebilir gelire ulaşması için çalışmak. Tek liste olarak seçime giren Serdar Kulaksızoğlu kardeşime ve yönetimine, bağımsız aday olan Mustafa Bayram'a seçimlerde başarılar dilerim” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum