Kulakların pasını sildiler;

Kulakların pasını sildiler

Ilgaz Trio ekibi, Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda sanatseverlerle bir araya geldi. Ilgaz Trio ekibi, gerçekleştirdiği konserler adeta kulakların pasını sildi. Konser bitimi sonrasında dinleyicilerin yoğun isteğiyle yeniden sahne alan Ilgaz Trio ekibi, sanat severlere unutulmaz bir gece yaşattı....

Ilgaz Trio ekibi, Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdikleri konserde dinleyicilere 7 parçalık bir konser gösterisi sundu. Konser bitimi sonrasında sahneden ayrılan ekip, izleyicilerin yoğun isteği üzerine yeniden sahneye geri gelerek bir parça daha dinletiye sundu.

Konsere, İl Kültür Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar ile Kastamonu Ünivesitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Özgül, Kastamonu Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve dinleyiciler katıldı.

Ilgaz Trio ekibi, kemanda Hüseyin Uysal ve Metin Buzduğu, gitar da da Okan Yungul yer aldı.

UYSAL: “HEDEFİMİZ, ÜLKEMİZİN BAYRAĞINI ULUSLARARASI FESTİVALLERDE DALGALANDIRMAK”

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Uysal, resim çalışmalarının yanı sıra müzik çalışmalarında da bulunduğunu söyledi. İzmir Kent Orkestrası ve Anadolu Filarmoni Orkestrası ile kurulan bazı özel senfoni orkestralarında da çalışmış olduğunu belirten Uysal; “Üniversitemizdeki Müzik Bölümündeki değerli hocalarımızla birlikte geçen sene bir oda müziği kurmaya karar verdik. Pandemiyle birlikte bizler hayattan bir adım geriye gittik ve hem branşımızın hem sanatseverlerin hem de sanatın değerini daha iyi anladık. Geçen sene kasım ayında çalışmalarımıza başladık ve bu çalışmalarımızı konser ile taçlandırmak istedik. Gelen katılımcıların bizlere karşı geri dönüşleri bizleri çok mutlu etti ve motivasyonumuzu yükseltti. Bu bizim ilk konserimizdi, grubumuzun isminin Ilgaz Trio olmasının sebebi de Kastamonu topraklarında  önemli bir yeri olan Ilgaz Dağı'ndan geliyor. Ilgaz gibi zirveyi temsil etmek istiyoruz. Bizler uluslararası standartlarda ve uluslararası sanat platformlarında adım atacak nitelikte sanatsal tecrübelere devam edeceğimizin sözünü vermekten büyük mutluluk duyarım. Daha nice konserlerimiz de olacaktır. Avrupa'nın birçok şehrinde müzikle ilgili festivaller var, hedeflerimizin biri de hem ülkemizi hem de Kastamonu Üniversitesi’nin bayrağını oralara taşımak olacaktır” dedi.

BAYRAKTAR:BU PROFESYONEL ANLAMDA BİR BAŞLANGIÇ”

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim İş Eğitimi Araştırma Görevlisi Dr. Alkan Bayraktar da amaçlarının yozlaşmış kültürün ve insanların ön yargılı yaklaşımlarını kırmak olduğunu belirterek; “Kastamonu’da klasik müzik ve bunun başlangıç olarak yapımı, insanları biraz ürkütüyor. Açıkçası klasik müzik diyince insanlar biraz, biz yaklaşamayız ya da onu anlamayız, ne olduğunu çözemeyiz edasında yaklaşıyorlar. Bizim müzik ve resim bölümünü kurmaktaki amacımız yozlaşmış kültürün, insanların geride kalmasının önüne geçmek ve bu barikatı kırmak bir anlamda. O yüzden klasik müziğin her kesime hitap ettiğini, profesyonellerin bu işi icra ettiğinde insanlarında bunu katılmasıyla ancak değerlendirebiliyoruz. O yüzden buradaki yapılan konserin ön yargıları dağıtması ve halkın katılımının daha fazlalaşması yönünde iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Zaten üniversitenin içindeki sanat bölümlerinin bu tip yerlerde ki birincil amacının bu olduğu düşüncesindeyim. Özellikle profesyonel olarak yapan hocalarımızın çok iyi başlangıcı oldu. Ben ümit ediyorum ki bu salon yarın öbür gün daha da fazla dolacak. Özellikle dışarı taşmalar ve sene de belki birkaç defa yapma gibi eylemimiz olacak. Dolayısıyla profesyonel anlamda bir başlangıç olduğunu daha sonraları çok daha gelişeceğini ümit ediyorum, en azından Kastamonu halkı için. Tahmin ediyorum bizde bundan sonraki süreçte biraz daha fazla reklamını yaparak, halkında bu etkinliğe katılmasını sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen konser, Ilgaz Trio ekibine teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum