Yürüyüşçüler geliyor!;

Yürüyüşçüler geliyor!

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği tarihi İstiklal Yolu'nun İnebolu-Kastamonu güzergahında düzenlenen "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü bugün sona eriyor. Yürüyüşçüleri Kışla Parkı’nda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu karşılayacak....


Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergâhta düzenlenen "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü" devam ediyor. Türkiye'nin dört bir tarafından 400 kişinin katıldığı yürüyüşe komando birlikleri ile jandarma ekipleri de destek veriyor. Yürüyüşçüler, yürüyüşün üçüncü gününde Seydiler ilçesinde, Atatürk ve İstiklal Yolu hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

SIRTINDAKİ ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜNE KATILIYOR

Yürüyüşe sırtındaki çocuğuyla birlikte katılan Ayşe Kocaçolak, kendini Şerife Bacı’nın yerine koyduğunu ve o düşünceyle bu manevi ortamı hissetmeye çalıştığını ifade ederek; “İstiklal Yolu yürüyüşüne bu yıl 4’üncü katılışımız. İlk iki yılını bekar katıldım, diğeri de pandemiye denk geldi. Geçen yıl da çocuğumla bir kısma katılabildim, şimdi de yaklaşık üç gündür yürüyorum. İstiyoruz ki bu ortamı, bu manevi havayı, bu ruhu kızımız da yaşasın. Unutulan bazı değerlerimiz var, en azından hafızasında bir yerde bayrak olduğunu hatırlasın. Askerler vardı, yürüyenler vardı desin. Onu da yürüyüşe katmaya çalışıyoruz. Biraz hasta, yolda hastalandı. O yüzden dinlenerek Seydiler’e kadar geldik. Gururlu ve mutlu bir ortam. İyi ki buradayız. İyi ki bu değerlerimizi, tarihimizi yaşatıyoruz. Çocuğumun bu ortamı yaşamasının yanında kendi adıma da simge olarak Şehit Şerife Bacı’yı söylüyoruz. Şehit Şerife Bacı da sırtına çocuğunu sarmış ve mühimmat taşımış, kilometrelerce yol yürümüş birisinden bahsediyoruz. Kendi adıma onun ruhunu hissetmeye, onun yerine kendimi koymaya çalıştım. Aslında çok zor, eğer sırtınızdakini yük olarak düşünürseniz zor ama galiba işin içinde vatan olunca yapılmayacak ve taşınmayacak hiçbir şey yok. O yüzden saygı ile anıyorum milli mücadeledeki şehitlerimizi ve Şehit Şerife Bacı’mızı” dedi.

“VATAN SEVGİSİNİ, BURADA ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE HİSSETTİK”

Jandarma ekipleri ile komando birliklerinin yürüyüşe katılarak destek vermesinden gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Ayşe Karabacak ise; “Yıllardan beri planladığımız ama bir türlü katılamadığımız bir yürüyüş. Bu sene oğlum Uygar ile birlikte yürüyüşe katıldım. Onun da erken yaşta bu manevi duyguyu tatmasını ve bu bilincin oluşmasını istedim açıkçası. Bende bir sonraki yürüyüşe katılmayı dört gözle bekliyorum. Gerçekten burada çok manevi bir atmosfer var. Herkesin bu duyguyu yaşaması ve tatması gerekiyor. Buradan kamp alanına gideceğiz. Oğlum beni yormadı. Görevli arkadaşlarda çok sağ olsun hepsi yardımcı oldular. Bazen dinlendirdik. Umarım ona da bir şeyler katmıştır bu yürüyüş. Özellikle Seydiler’e girişte ve Şehit Şerife Bacı Anıtında yapılan gösteride çok farklı duygusal bir boyut kattı yürüyüşe. Türk askerine güveni, bu topraklarda yaşamanın güzelliğini bir kez daha burada dolu dolu yaşamış olduk. Bayram sevgisini, vatan sevgisini, burada çok güzel bir şekilde hissettik. Ben çok duygulandım. Beklediğimin daha üzerinde bir yürüyüş gerçekleşti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BUNDAN SONRADA İNŞALLAH KATILMA İSTEĞİMİZ VAR”

Gökhan Kocaçolak ise duygularını şu sözleri aktardı: “Bu yıl İstiklal Yolu'nun 101. yılında yürüyoruz. İstiklal Yolu'nu yürürken insan gurur duyuyor. Daha önceki yıllarda yürüdük, bu yılda ayrı bir güzel geçiyor. Zorlukları var tabii ki, ecdadımız ile daha iyi empati yaptık. Zaten yapıyorduk ama zorlukları yaşayınca, insan biraz daha gururlanıp biraz daha coşkuyla yürüyesi geliyor. Güzel ve zevkli yürümek, bundan sonrada inşallah katılma isteğimiz ve dileğimiz var.” 

Kaynak: iha

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum