“Bir an önce çözüm bulunsun”;

“Bir an önce çözüm bulunsun”

Çocukların öğrenim gördüğü bir dönmede kaçak göçmenlerin Kuzeykent Ortaokulu Spor Salonu’nda tutulmasına tepki gösteren Zafer Partisi İl Başkanı Özcan Büyükşen; “Kuzeykent Ortaokulu’ndaki bu garabet duruma bir an önce başka bir çözüm yolu bulmalarını bekliyoruz” dedi....

İçişleri Bakanlığı tarafından kaçak göçmenlerle mücadele kapsamında birçok ilde 'Kaçak Göçmen Merkezi kuruldu. Kastamonu’da ise bu merkezin adresi Kuzeykent Ortaokulu Kapalı Spor Salonu oldu.  Kastamonu Valiliği'nin kararıyla spor salonunun göçmenlerinbekletileceği alan seçilmesine,veliler tepki göstermişti. Konuyla ilgili Zafer Partisi İl Başkanı Özcan Büyükşen, çocukların öğrenim gördüğü bir dönemde böyle bir uygulamaya nasıl izin verildiği konusunda tepkisini dile getirerek; “Kuzeykent Ortaokulu’ndaki bu garabet duruma bir an önce başka bir çözüm yolu bulmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

 

“VATANIMIZA, KENDİ VATAN MÜCADELESİNDEN KAÇMIŞ MİLYONLARI HİSSEDAR YAPMA GİRİŞİMLERİNİ GÖRÜYORUZ”

Zafer Partisi Kastamonu İl BaşkanıÖzcan Büyükşen, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Zafer Partisi olarak kutuplaştırma, toplumu ayrıştırma siyasetini reddeden, toplumumuzun birlik ve bütünlüğünün korunmasından yana bir anlayışı taşıyoruz; ancak her saldırıya karşı her koşulda Türk Milleti’nden, Atatürk’ten, Cumhuriyet’ten yana keskin bir şekilde tarafız. Bizler, 84 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Elimizdeki nüfus cüzdanları bunun tapusu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’yle vatandaşının ilişkisini düzenleyen bir kontrattır. Bu kontrat savaşı da refahı da paylaşmayı düzenler. Bu sayede devlet milleti, millette devleti yaşatır. Bugüne geldiğimizde ise durumumuz devlet gücünü eline geçiren mevcut hükümetin bu kontratı tek taraflı bozduğu ve aramıza kontratsız insanlar sokuşturduğu gerçeğidir. Bizim kan dökerek, bugün bile Mehmetlerimizi feda ederek bağlandığımız, milletin mutluluğu ve refahı için çalıştığımız, emek verdiğimiz, vergi ödediğimiz vatanımıza dilleri, kültürleri, psikolojileri ile entegre olmaları asla mümkün olmayan, kendi vatan mücadelesinden kaçmış milyonları hissedar yapma girişimlerini görüyoruz. Türk Milleti’nin bu tek taraflı kontrat bozmayı affetmeyeceğini de bu işi uygulayanlar ve buna göz yumanlar sandıkta görecektir. O gün gelene kadar Türk Milleti sabır ve metanetini koruyacak, tahrik dolu uygulamalara, haksızlıklara tahammül gösterecektir. Yasalara uygun bir seçim iklimini engellemeye çalışacak çeşitli kesimlerin sinir uçlarımızla oynama girişimlerine karşı, soğukkanlı bir şekilde sandıkta oyumuzla sonlanacak bir ortamı bizler tesis etmeliyiz” dedi.

“ÇOCUKLARIN OKULDA OLDUĞU BİR DÖNEMDE, BUNUN YAPILMASINA NASIL İZİN VERİLDİ”

Kaçak göçmenlerin Kuzeykent Ortaokulu Spor Salonu’nda tutulmasına tepki gösteren İl Başkanı Büyükşen, şu ifadelere yer verdi; “Yaklaşık 10 gündür bilgi sahibi olduğumuz Kuzeykent Ortaokulu’nun Spor salonunda barındırılan yabancı uyruklu kaçaklar konusunu Kastamonu kamuoyunun bilgisine sunmak istiyor ve sorumlu kesimlerden bizleri bilgilendirmelerini talep ediyoruz. Bize ulaşan veliler sayesinde konudan haberdar olup araştırdığımızda; aynı yerleşke içinde iki ayrı bina şeklinde tanzim edilen Kuzeykent Ortaokulu’nun spor salonuna ülkemize kaçak yollarla giren ve suç işleyen yabancıların getirildiğini öğrendik. Spor salonu ve okul binasının arasına polis barikatı çekilmiş ve salonun dışında üniformalı askerler (2-3) bekliyor. Ayrıca okulun bulunduğu mahalde sık sık resmi ve sivil plakalı polis araçları devriye geziyor. Şimdi sormak istiyoruz: Bu suç işlemiş kaçakların şehrimize getirilme sebebi nedir? Bu uygulama ne kadar süre devam edecek? Ülkemize kaçak yollardan girmiş ve hangi çeşit olduğunu bilmesek de suç işlemiş bu kişiler için bir tür toplama yeri belirlemek durumunda kalındıysa bu, şehrin en önemli merkezlerinden birinde, bir okul mu olmalıydı? Ve en önemlisi evlatlarımızın güvenliğinden ve her türlü sağlığından en üst makamda sorumlu olan Milli Eğitim Müdürü kendi yetki alanındaki bir okulda kaçak suçluların barındırılmasına, üstelik hala eğitim öğretimin devam ettiği, çocukların okulda olduğu bir dönemde bunun yapılmasına nasıl izin verdi? Teneffüslerde spor salonları ile okullarının arasında barikatları gören, diğer binada kaçakların tutulduğunu bilen çocukların bu travmatik durumdan nasıl etkileneceğini düşünen, önemseyen birileri oldu mu? Konuştuğumuz velilerden bir tanesi, çocuğunun arkadaşlarının okula korktukları için bıçak getireceklerini kendisinin de getirmek istediğini bize aktardı. Yetkililerden öncelikle sorularımızı cevaplamalarını, sonra da Kuzeykent Ortaokulu’ndaki bu garabet duruma bir an önce başka bir çözüm yolu bulmalarını bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum