Hedef: Tekvandoyu tabana yaymak;

Hedef: Tekvandoyu tabana yaymak

Kastamonu'da pandemi sebebiyle evlerine kapanan ve kısıtlı şartlarda çalışabilen tekvando sporcuları, uzun bir aranın ardından tekrar salonları doldurarak çalışmalarına başladı....

Tekvando İl Temsilcisi İsmail Arıkan da yaptığı açıklamada tekvandoyu yabana yaparak, daha fazla sporcu çıkarmak istediklerini kaydetti.

Dünyayı iki yıldır etkisi altına alan ve Türkiye’de de hayatı durma noktasına getiren pandeminin sona ermesiyle sporcular, düzenlenecek şampiyonlarda madalya alabilmek için spor salonlarını tekrar doldurarak çalışmalara başladı.  

Pandemi sebebiyle  iki yıldır evlerine kapanan sporcular, tekrar spor salonlarını doldurdu. Pandemi sebebiyle iptal edilen şampiyonaların bu yıl tekrar düzenleneceğinin açıklanması üzerine ilk olarak sporcular,  Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları için çalışmalarına başladı. Türkiye’de yaptıkları müsabakalarda derece elde eden tekvando sporcuları da gelecek ay düzenlenecek Avrupa şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Kastamonu'da çalışmalarını sürdüren ve Avrupa şampiyonasında başarılı olarak dünya şampiyonası için kota elde etmeyi hedefleyen sporcular, bu amaçları doğrultusunda antrenörleriyle birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ARIKAN: "HEDEFİMİZ, AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU''

Tekvandoyu tabana yayarak daha fazla kitlelere ulaşmak istediklerini söyleyen Kastamonu Tekvando İl Temsilcisi İsmail Arıkan, "Yılladır bu işin içindeyiz. Alt yapıdan alıp yetiştirdiklerimiz sporcularımız var. Türkiye şampiyonu olmuş uluslararası maçlar, Dünya ve Avrupa maçlarına katılmış, Avrupa maçlarında derece yapmış uluslararası maçlarda derece yapıp şampiyon olmuş birçok sporcumuz var. Amacımız tekvandoyu tabana yayarak daha fazla kitlelere ulaşarak. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip ülkemizi dünya ve Avrupa şampiyonu olarak hatta Olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamak. Bunun için gece gündüz demeden çalışmalarımıza aktif bir şekilde devam ediyoruz. Bundan önce 3 yıldır pandemi süreciyle uğraşıyorduk, kapalı kaldık. Çocuklar spordan uzak kaldılar. Artık faaliyetlerimiz başladı, bundan sonraki amacımız ilk yapılan şampiyonaya katılarak çocuklarımız orada derece yapmalarını sağlamak ve hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonluklarına götürmektir" şeklinde konuştu.

HIZLI: "AMACIM BİRİNCİ OLUP İSTİKLAL MARŞI OKUMAK"

12 yıldır tekvando sporuyla uğraştığını söyleyen Fatih Hızlı ise, "12 yıldır tekvando yapıyorum. Milli sporcuyum. Türkiye şampiyonluğum var. 2014’te Azerbaycan’da Dünya Şampiyonluğuna katıldım. Üçüncü maçta yenildim. Hedefim tekrar Türkiye şampiyonu olup ülkemi temsil edip İstiklal Marşımızı uluslararası arenada okutmak istiyorum. Çalışmalarımı yapıyorum, Türkiye şampiyonluğuna iyi hazırlanıyorum" diye konuştu.

KIRCAOĞLU: "YARIM KALAN HİKAYEMİ TAMAMLAMAK İSTİYORUM"

10 yıldır sporla uğraştığını belirten Ayşe Sıla Kırcaoğlu da, "10 yıldır tekvando sporuyla uğraşıyorum. Yıldızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldum. Ondan sonrada Avrupa Şampiyonluğuna gittim, orada tecrübesizlikten kaybettim. Hikayem orada yarım kaldı, çalışmalarımı devam ettiriyorum. İnşallah önümüzdeki şampiyonlukta başarılı olup hem Avrupa’da hem de Dünya Şampiyonluğunda hedefim ilerlemek. 2017 yılında Avrupa Şampiyonluğunda yarım kalan hikayemi tamamlamak istiyorum" açıklamasını yaptı. (iha)

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum