CHP İl Başkanıyla, Belediye Başkan Yardımcısı arasında dikkat çeken diyalog!;

CHP İl Başkanıyla, Belediye Başkan Yardımcısı arasında dikkat çeken diyalog!

Tartışmalı parselin satışı gerçekleşirken, ihalenin gerçekleştiği salonun önünde CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt arasında sözlü tartışma yaşandı. Başkan Erbilgin, 'İhale gizli yapılamaz' ifadeleriyle içeri girmek isterken, sık sık da kapıyı tıklaması dikkat çekti....

 


Başkan Yardımcısı Yurt da, 'İçeriye girme şansınız yok, belki şaibe karıştıracaksınız. Bizden önceki dönemde satılmış satılmış. Başkanımız ne derse o'' diye karşılık verdi.

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, ihale salonunun önünde yaptığı açıklamada; ''Kamu mallarının satışı alenidir ve kamuya açıktır. Burada Kastamonu'nun malını oldu bittiye getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Satılan parsel, bir kamu parselidir. Bu parselin izlenmesi hakkına kanunen emniyet ya da belediye sahip değildir. Biz, kamu adına denetim ve şeffaflığı sağlamak adına buradayız. Kastamonu'nun malı yağmalanmak isteniyor. Kastamonu'nun malı peşkeş çekilmek isteniyor. İhaleye girenler ve düzenleyenler, eğer çekindikler bir şey yoksa; kamuoyunun denetiminde ihaleyi açık ve şeffaf yapmak zorundalar. Zaten ihale yanlış bir şekilde kapalı zarf usulüyle yapılıyor. Açık arttırma usulüyle yapılması gerekir. Diğer taraftan da tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olması gerekir. Şuanda sayın Belediye Başkanının yaptığı iş doğru değildir, kanunları çiğnemektir, kural tanımamazlıktır.  Belediye başkanını Kastamonululara şikayet ve havale ediliyor'' ifadelerine yer verdi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Yurt'un ihalenin yapıldığı salonun önüne gelmesiyle birlikte CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 'İhale gizli yapılamaz, anayasa suçu işleniyor' ifadelerini kullanırken,  Başkan Yardımcısı Yurt da, 'Şuanda içeriye girme şansınız yok. Anayasa suçu falan işlenmiyor. İlla içeriye gireceksiniz diye bir kaide yok. Belki şaibe karıştıracaksınız. İhaleyi izleme hakkına sahip olabilirsiniz ama izin vermiyorum.  Sayın başkanımız bugüne kadar her zaman şeffaf olmuştur. Şuanda şaibe karıştırıyorsunuz. Biz, bugün 240 dönüm alanı satmış olsaydık, ne belediyede bir tane borç kalırdı. Bizden önceki dönemde satılmış satılmış ama Hikmet Bey, şuanda yanlış yapıyorsunuz. Başkanımız ne derse o olur. O kadar net'' dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum