Tosya’da üretilen kapı, Uruguay'a pazarlanacak;

Tosya’da üretilen kapı, Uruguay'a pazarlanacak

Uruguay’ın başkenti Montevideo’da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla kapılarını açacak....

URUGUAY'DA TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇILIYOR


Uruguay’ın başkenti Montevideo’da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla kapılarını açacak.

Uruguay’da yapımı devam eden dünyanın en büyük kağıt fabrikasının çelik konstrüksiyon ve proses işlerini yapan Romon Mühendislik Sahibi Ayhan Kömeç, Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Uruguay Büyükelçiliği’ne Türk Bayrağı’nı dikti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayhan Kömeç, bugün yapılacak resmi açılış töreninde Romon Mühendislik bünyesinde faaliyet gösteren aşçıların görev alacağını ve Kastamonu’dan giden çekme helva, lokum, baklava, sarımsak gibi ürünlerin sunulacağını ifade etti.

KÖMEÇ: "TOSYA’DA ÜRETİLEN KAPILAR VE ÇOK SAYIDA ÜRÜNÜNÜN URUGUAY’A PAZARLANMASINI HIZLANDIRACAĞIZ"

Resmi açılış töreninde bizzat hazır bulunacağını açıklayan Kömeç, “Uruguay’a ilk resmi Türk Bayrağı’nı dikme şerefine nail olduğum için gurur duyuyorum. Büyükelçiliğimizin açılacak olmasının ardından Türk-Uruguay ticaretinin de alt yapısı hazırlanıyor. Gelişecek olan ticaret ağında Kastamonu’nun başta Tosya’da üretilen kapılar olmak üzere çok sayıda ürününün Uruguay’a pazarlanması için girişimlerimizi hızlandıracağız. Bu iş birliğinin ilimize katma değer olarak geri dönmesi için çalışacağız” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum