“Vicdanımı yaralıyor”;

“Vicdanımı yaralıyor”

Kastamonu Belediye Meclisi Üyesi Sibel Karakaş, CHP İl Başkanlığı binasında tartışmalı arsa hakkında sürece ilişkin açıklamalarda bulundu....

Söz konusu arsa ile ilgili Belediye Meclisi’nde yaşananlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Karakaş; “Önceki dönem AKP döneminde söz konusu arsa ticari ve konut olarak imar değişikliğine uğramıştır. Benim bu konuda oy kullandığımda böyle bir bilgim yoktu. Bir kültür merkezi olarak değerlendirileceğini bildiğimden evet oyu kullandım. Ticaret alanı olduğunu öğrendiğimizde sunduğumuz önerge ise gündeme alınmadan reddedildi. Taşınmaz şuanda bedelinin çok çok altında bir değere ihale edilmek isteniyor. Bu, tüm kamuoyuyla birlikte bir Belediye Meclis Üyesi olarak benim de vicdanımı yaralıyor” ifadelerine yer verdi.

KARAKAŞ; “TİCARET ALANI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”

Belediye meclis gündemi belediye meclis üyeleriyle paylaşıldı. Söz konusu arsanın satışı ya da kiralanmasına ilişkin böyle bir madde gündemde yoktu. Biz toplantıya katıldığımızda gündem maddeleri bittikten sonra son anda bu konu gündeme alındı. Gündeme alındı ve detaylı bir açıklama yapılmadı. Sadece Kuzeykent mahallesinde yer alan bir taşınmaz ve ada parsel numarası belirtilerek satış ve kiralama ile encümene yetki istendi. Bu arsanın Turan Topçuoğlu döneminde kültürel tesis alanı olarak belirlendiğini ve o şekilde tahsis edildiği konusunda bilgim vardı. Fakat önceki dönem AKP döneminde söz konusu arsa ticari ve konut olarak imar değişikliğine uğramıştır. Benim bu konuda oy kullandığımda böyle bir bilgim yoktu.”

“KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEĞİNİ BİLDİĞİMDEN EVET OYU KULLANDIM”

Belediye Meclis üyesi Karakaş, halkın yararına olan her kararın yanında olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti; “Buranın ticaret alanı olduğunu öğrendikten sonra, bir sonraki toplantıda belediye meclisine bir önerge sunduk. Önergemizi öncelikle evrak kayıta sunduk 4 önergemiz vardı, 4 tane de evrak kayıt numarası aldık. Önergemizin 3 tanesi gündeme geldiği halde bu parselle ilgili arsa için sunduğumuz önerge maalesef gündeme alınmadı. Bunun üzerine Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu önergeyi yazılı olarak usanmamızı istedi. Biz yazılı olarak sunduğumuzu ve evrak kayıt numarası aldığımızı ifade ettik. Bunun üzerine tekrar yazılı olarak sunmamızı isteyince bizim de yasa gereği sözlü önerge hakkımız olduğu için sözlü olarak gündeme getirmek istiyorum diyerek söz hakkı istedim. Önergemizde bu arsa ile ilgili ticari ve konut alanının önceki şekliyle imar değişikliği yapılarak kültürel tesisi alanı olarak veyahut botanik park olarak imar değişikliği yapılması konusundaydı. Belediyenin elbette ki finansal açıdan kaynağa ihtiyacı var. Oy kullanırken kültür merkezi olarak düşündüğüm için ve Kastamonu’nun geleceğinin turizmde olduğunu düşünerek ve turizmin de alt yapısının kültür olduğunu düşünerek şuanda gerçekten bir kültür merkezine bir sergi salonuna bir tiyatro salonuna ivedi bir şekilde ihtiyacı var. Bir kültür merkezi olarak değerlendirileceğini bildiğimden evet oyu kullandım. Bunun yanında ticari konut olduğunu anlayınca önergeyi sunduk fakat ticari konut olduğunu anladıktan sonra sunduğumuz önerge gündeme alınmadan reddedildi” dedi.

“BEDELİNİN ÇOK ALTINDA DEĞERE İHAL EDİLMEK İSTENİYOR”

Karakaş encümene yetki verirken belli bilgilerin belediye meclisine sunulması gerektiğinin yasalarda olduğunu belirterek; “Encümene yetki verirken; “Taşınmazın ada parsel numarasının yanında yetkisi yüz ölçümü ve rayiç beledinin encümene yetki verilirken belediye meclisine sunulması gerekir” diye bir yasal düzenleme mevcut. O gün belediye encümenine verilen maddede taşınmazın yüzölçümü yoktu, rayiç bedeli yoktu. Taşınmaz şuanda bedelinin çok çok altında bir değere ihale edilmek isteniyor. İhalenin ilana çıkmasıyla bunu çok üzülerek öğrendim. Bu da tüm kamuoyuyla birlikte bir belediye meclis üyesi olarak benim de vicdanımı yaralıyor” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum