Bitmeyen camiye çözüm arayışı;

Bitmeyen camiye çözüm arayışı

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü'nde 12 Ağustos 2016'da temeli atılan ve 5 bin kişi kapasiteli Muhammed Alparslan Han Camii için il protokolü harekete geçti....

İl protokolü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret ederek, 3 yıldır atıl vaziyette duran Muhammed Alparslan Han Camii inşaatının yapım sürecinin yeniden başlatılması hakkında görüşmelerde bulundu.

10 bin metre kare alana yapılması planlanan, inşaatı bir süre devam eden ve daha sonra ilerleme kaydedilemeyen Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü'ndeki Muhammed Alparslan Han Camii’nin akıbeti merak konusuydu. İl protokolü, 3 yıldır atıl vaziyette duran Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent  Kampüsü'ndeki dev cami ile ilgili inşaatın başlamasıyla alakalı konuyu görüşmek için Ankara’ya gitti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyarete, Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç katıldı. Ziyarette yaklaşık 3 yıldır atıl vaziyette duran Kastamonu Üniversitesi Camii inşaatının yapım sürecinin tekrar başlatılması görüşüldü.

NE OLMUŞTU?

03 Şubat 2017'de Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden İç Denetçi Yakup Sekmen ve Yönetim Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan gelen ekip, dönemin Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret etmiş ve camii inşaatıyla ilgili bilgi almıştı. Ziyarette Rektör Aydın, üniversite ve inşaat safhası devam eden Muhammed Alparslan Han Camii ve Külliyesi'nin çalışmaları hakkında yetkililere bilgi vermiş ve teknik ekip de; inşaatı devam eden cami ve külliye için  Diyanet İşleri Başkanlığı olarak desteklerini esirgemeyeceklerine dair ifadelerde bulunmuşlardı. Söz konusu camii inşaatı durması nedeniyle 3 yıldır atıl vaziyetteydi. 






Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum