Kastamonulular, bunu unutmaz';

Kastamonulular, bunu unutmaz'

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener'in,  Şehit Şerife Bacı hakkında yaptığı konuşmanın ardından AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Tufan Kaya, Akşener'e sert tepki gösterdi....

''KENDİNİZE GELİN''

 

AK Parti Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Neslihan Tufan Kaya, ''Meral Akşener’in nasıl bir  şovmen olduğunun ispatıdır. Tarihten bir haber oldukları apaçık ortadadır. Siyaseti sadece halkı ve insanları kandırmak uğruna yaptıkları çok açıktır.Tarihimizin en önemli değerlerinden olan, Türk Kadınının, Kastamonu’da binlerce Şerife Bacılarımızın sembol ismi ve değerimiz Şehit Şerife Bacı’mızı ve biz Kastamonu tüm kadınlarını üzmüştür. Bir kadın olmanız sebebiyle yaptığınız hata kat ve kat büyük olmuştur. Kendinize gelin! Kastamonu halkı ve kadınlarımız (Şerife Bacılarımız) bunu unutmaz'' dedi.

''VAY Kİ NE VAY...''

Akşener'in ülkesinden ve tarihinden bihaber olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kaya, ''Şehit Şerife Bacı'mıza atıfta bulunuyor. Zonguldak’tan mermi taşıyan diyor. Zonguldak değil ( İnebolu ) Çocuğun ismi Hasan değil (Cinsiyetini bilen yok)Hasan’ı teslim edince diyor(Hasan diye birisi yok çünkü senaryo yaptığı belli)Taşıdığı mermiyi teslim ettiğinde diyor, mermileri teslim edemiyor. Bir Genel Başkanın grup toplantısındaki senaryo belli ki üzerine çok çalışılmış. Bu kadar danışmanları olan biri bu şekilde bilgisiz konuşuyorsa vay ki ne vay'' ifadelerine yer verdi.

''Kastamonulular bunu unutmaz''

Kastamonuluların bunu asla unutmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Kaya, ''Çünkü Şerife Bacı'mız bizim kırmızı çizgimizdir.Kurtuluş Savaşı'nda eli silah tutanların cephede olduğu sıralarda İnebolu'ya çıkarılan silah ve cephanelerin Kastamonu üzerinden Ankara'ya ulaştırılmasında yaşlı erkeklerle kadınların da insanüstü çalışmaları olmuş, tarihe geçmişlerdir.Bu tarihe geçen kadınlarımız dan biri de Seydilerli Şehit Şerife Bacıdır. Şerife Bacı 1921 yılının çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü ilk aylarında sırtında çocuğu, önünde kağnısı ile İnebolu' dan Kastamonu'ya cephane taşırken, Kastamonu Kışlası önüne kadar gelmiş, mermileri ve çocuğunu korumak uğruna donarak şehit olmuştur. Fırtına ve tipinin sabahında Kastamonu kışlasından çıkan devriye ekibi bir bebeğe ait olan ağlama sesini takip ettiklerinde sahibi donmuş bir kağnıyla karşılaştılar. Kağnıda üzerleri kardan etkilenmemesi için bir battaniyeler le örtülmüş cephane ile cephanelerin arasındaki kuru otlara yatırılmış bir bebek ile karşılaşmışlardır. Yapılan incelemeler sonucunda şehit olan kadının bir gece önceki tipide kaybolan Şehit Şerife Bacı olduğu tespit edilmiştir. 'Şehit Şerife Bacı' adı Kastamonu'da Seydiler'de, İnebolu'da, Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarını simgeliyor''  ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum