''Avrupa'nın en ucuz elektrik kullanan üçüncü ülkesiyiz'';

''Avrupa'nın en ucuz elektrik kullanan üçüncü ülkesiyiz''

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi....

Kılıçdaroğlu'nun  “Elektrik faturamı bugünden itibaren ödemeyeceğim” diyerek provokasyona imza attığını savunan AK Parti İl Başkanı Ünlü, '' Bu anlayış, sorumlu siyaset anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı HDP’nin elektrik faturalarını bahane ederek sokak çağrısı yapmasının üzerine gerçekleştirmesi de manidar. HDP elektrik faturasını bahane edip sokak çağrısı yapıyor, peşinden Kılıçdaroğlu 'faturayı ödemiyorum' diyor. Kısacası HDP emrediyor, Kılıçdaroğlu yapıyor'' dedi.

 

''KAOS GİRİŞİMLERİNİZ AMACINA ULAŞAMAYACAK''

 

İl Başkanı Ünlü, şöyle devam etti; '' Konunun özüne gelelim. Avrupa’da elektrik fiyatları yaşanan küresel salgından kaynaklı son bir yılda dört kat artmış durumda. Dünyanın dört bir yanında da hal böyleyken ülkemizde bu yıl elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75'lik devlet desteği devam etmekte. Devletimiz burada büyük bir yük almaktadır. Konut fiyatları değerlendirildiğinde alınan tedbirler ve sübvansiyonlarla Avrupa’da elektriği en uygun kullanan üçüncü ülke, doğalgazı ise en uygun kullanan birinci ülkeyiz. Bu desteklerin yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek adına elektrik faturalarında yeni adımların atılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor. Milletimizin küresel fiyat artışlarından en az etkilenmesi adına sağladığımız sübvansiyonlara geçmişte olduğu gibi bugün de devam ediyoruz.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden anlaşılıyor ki Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz, yenilenebilir enerji yatırımlarımızın artması ve nükleer santrallerin hizmete girmesiyle birlikte enerji fiyatlarının düşecek olması onu korkutuyor. Kendisinin geceliği 100 bin TL’lik otel odalarında konaklayıp 'halkçı gibi' gözükme çabalarını da, iki yüzlü davranışlarını da milletimiz şüphesiz bir kenara not ediyor.Kaos yaratma girişimleriniz her zaman olduğu gibi amacına ulaşmayacak.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum