“Yurduntepe, Milli Parklar sınırı içerisinde değil”;

“Yurduntepe, Milli Parklar sınırı içerisinde değil”

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları başladı. İGM Şubat ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde İl Özel İdaresi’nin teklifleri yer aldı....

Toplantıda sözlü önergeler kısmında İGM Başkanı Güray Parçal, Milli Parklar’ın Ilgaz Dağı’nın girişinde bulunan kapıdan, Yurduntepe’ye gidenlerden 21 TL giriş ücreti alındığını ve bundan dolayı çok şikâyet geldiğini belirterek;“Yurduntepe Milli Parklar sınırı içerisinde değil. Yurduntepe’ye gidenlerden bu ücretin alınmaması lazım. Onun için bu kapının 3’lü yol ayrımına taşınması gerekiyor” ifadelerine yer verdi. 

Toplantıda ilk olarak Cide’nin Kovaören köyü Merkez, Yukarı ve Karaman mahalleleri ile Pınarbaşı’nın Karacaören köyü Merkez Mahallesi ile aşağı kısmının sıhhi ve yeterli içme suyunu kavuşturulması için isale edilecek olan membaıların ihtilafsız tahsis teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif oy birliğiyle Çevre ve Sağlık Komisyonu’na gönderildi.

Toplantının diğer gündem maddesinde Uluslararası Tarım Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından desteklenen “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi” kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılacak İş Anlaşmaları için İl Özel İdaresi Genel Sekreterine yetki verilmesi, bu kapsamda yapılacak projelerin ihalelerinin İl Özel İdaresi tarafından ihale edilmesi, ihale sonucunda sözleşmeye bağlanan projelerin KDV oranın İl Özel İdaresi tarafından karşılanması görüşüldü. Söz konusu teklif meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının devamında Daday’a bağlı Dereköy ile ilgili imar planları yer aldı. Söz konusu teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Toplantının son gündem maddesinde Mamak Belediyesi’nce bölgede ikamet eden çocukların ve gençlerin beden, ruh sağlığını geliştirmek için spora teşvik ederek, kış sporlarına ilgisini artırmak amacıyla Yurduntepe Kayak Tesislerinden faydalanabilmeleri yönündeki teklif görüşüldü. Söz konusu teklif doğrultusunda ortak hizmet protokolü yapılması ve ortak hizmetin detaylarının belirlenmesi için Valilik makamına oy birliğiyle yetki verildi.

“YURDUNTEPE’YE GİDENLERDEN BU ÜCRETİN ALINMAMASI GEREKİYOR”

Toplantının sözlü ve yazılı önerge kısmında İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Ilgaz Dağı’nın girişinde bulunan ve Milli Parklar’a ait olan giriş kapısının yolun devamında bulunan kavşağa taşınmasını gerektiğini belirterek, sözlü önerge verdi. Sözlü önergesinin gerekçesini açıklayan İGM Başkanı Güray Parçal; “Milli Parkların Ilgaz Dağı’nın girişinde bulunan kapıdan, Yurduntepe’ye gidenlerden 21 TL giriş ücreti alınıyor. Bundan dolayı çok şikâyet gelmeye başladı. Bu zaten bizim gözlemimizdeydi. Yurduntepe Milli Parklar sınırı içerisinde değil. Yurduntepe’ye gidenlerden bu ücretin alınmaması gerekiyor. Onun için bu kapının 3’lü yol ayrımına taşınması gerekiyor. Yurduntepe’ye de gelenlerden para alınıyor, bu da haksız kazanç oluyor. Büyük tur otobüslerin buradaki ücretlerden dolayı geri dönüp, Yıldıztepe’ye gittiklerine dair gözlemlerde var. Yol kullanıyor diye para alınıyorsa, o da doğru değil, zaten o yolu da biz yapıyoruz” diyerek sözlü önergesini sundu.

Meclis tarafından gündeme alınan sözlü önerge, Hukuk İşleri Komisyonu’na gönderildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum