Gözaltı sayısı 16'ya yükseldi;

Gözaltı sayısı 16'ya yükseldi

Taşköprü ilçesinde silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’nin yeniden yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, jandarma ekipleri tarafından belirlenen adreslere 3'üncü kez şafak operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu toplam 16 kişi gözaltına alındı....

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Taşköprü ilçesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün finansmanı ve yeniden yapılanmasını önlemek amacıyla başlatılan operasyonlar devam ediyor. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Kastamonu İl Jandarma Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri ile komando timlerinin de katılımı ile şafak vakti Taşköprü’de üçüncü kez operasyon düzenlendi. Ekiplerin 8 farklı adrese eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda aralarında Taşköprü Pulcular Mahallesi Muhtarı Ömer T.’nin de bulunduğu, şahıslar gözaltına aldı.

Ekipler, gözaltına alınan şahısların evlerinde ve işyerlerinde yaptıkları aramada çok sayıda dijital materyal, bilgisayar, tablet, cep telefonları, CD, flash bellek, dijital kartlar, kitap gibi materyaller ele geçirildi.

Öte yandan, geçen hafta düzenlenen 2 operasyonda DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanının da aralarında bulunduğu 8 kişi daha gözaltına alınmıştı. Gerçekleştirilen 3 operasyonda toplam 16 kişi gözaltına alındı. 










Kaynak: İHA

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum