Gölköy’de yeşil alanın arttırılması talebi reddedildi;

Gölköy’de yeşil alanın arttırılması talebi reddedildi

Kastamonu İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantıları devam ediyor....

Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen Ocak ayı toplantılarının 4’ncü birleşiminde 5 gündem maddesi yer aldı. Gölköy imar planlarında belirlenen yeşil alanların artırılıp artırılmayacağı konusunun yeniden değerlendirilmesi talep edilmişti. Konu hakkında hazırlanan  İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gölköy’ün mücavir alana yakınlığından dolayı yeşil alanlarının arttırılması talebi komisyon tarafından kabul edilmedi.

Toplantının ilk 2 gündem maddesinde işyeri açma eve çalışma ruhsatlarına ilişkin fiyat tarifelerinin belirlenmesi adına hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlar görüşüldü. Kastamonu İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından belirlenen İmar Kanunu kapsamında sunulan hizmetler ile işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik kapsamında sunulan hizmetler karşılığında alınacak ücretlerle ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ve İmar Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Söz konusu raporlar okunarak fiyatlarda güncelleme yapılması amacıyla iki komisyonun da çalışma yapacağına karar verilerek oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesinde Gölköy imar planlarında belirlenen yeşil alanların artırılıp artırılmayacağı konusunun yeniden değerlendirilmesi talep edilmişti. Nazım İmar planının yeniden görüşülmesi ile ilgili İl Özel İdaresinin ilgili teklifi hakkında hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gölköy’ün mücavir alana yakınlığından dolayı yeşil alanlarının arttırılması talebi komisyon tarafından kabul edilmedi. Komisyon raporu meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının son maddesinde ise ruhsatsız işyerlerine ve faaliyet konularına aykırı olarak çalışan ruhsatlı işletmelere İl Encümeni’nce idari para cezası uygulayabilmesi için yetki verilmesi meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum