İkinci el araç alırken, bu tuzağa düşmeyin!;

İkinci el araç alırken, bu tuzağa düşmeyin!

İnternet siteleri ve cep telefonu uygulamaları üzerinden yapılan, özellikle ikinci el araç alım satım sürecinde yaygın olarak görülen ve sektörde "kapora tokatçılığı" olarak tabir edilen yöntemle vatandaşlar mağdur ediliyor....

İkinci el oto piyasasının tekrar canlanmasıyla sahte ilanlarla vatandaşı tuzağa düşüren kapora dolandırıcıları tekrar ortaya çıktı.  Türkiye'nin bir çok noktasında aynı şikayetler gelirken son olarak Mersin'in Anamur ilçesinde bir araç satın almak isteyen  F.B. isimli vatandaş, dolandırıcıların tuzağına düştü.  Fiyatta anlaşılmasıyla birlikte F.K. isimli satıcının talebi üzerine karşı tarafa 500 TL kapora gönderen F.B, satıcıdan ilanı yayından kaldırmasını talep etti. İlanın yayından kaldırılmasının ardından belirlenen günde satıcıya ulaştığında beklenmedik bir cevap alan alıcı F.B., satıcı F.K.'nin telefonunu engellemesi üzerine iletişim kurmakta zorlandı.

Karşı tarafın güvenini kazanmak için kimliğinin ve ehliyetinin fotoğrafını da alıcıya atan satıcı F.B. kaporayı alır almaz kayıplara karıştı. Aracını satılığa çıkarmasına ve anlaşılmasına rağmen kaporayı alarak, araca talip olan F.B.'yi dolandıran şahıs hakkında, dolandırılan vatandaş tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

Mağdur olan F.B. ise, vatandaşlara özellikle internet üzerinden iletişime geçtikleri kişilerle kurdukları iletişimde dikkatli olmalarını tavsiye etti.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum